Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Prof. Dr. Süha Berberoğlu, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Prof. Dr. Çevik: “Bu Yıl 857 Mezun Verdik”

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı fakülte birincisi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencisi Resul Salman öğrenciler adına açılış konuşmasını gerçekleştirirken, Dekan Prof. Dr. Ulus Çevik bu yıl 857 mezun verdiklerini ifade ederek, 6 bin 762 öğrenci ile eğitim öğretim hayatına devam ettiklerini söyledi. Prof. Dr. Çevik, Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesinin 15 bölüm ile bölgenin ihtiyaç duyduğu teknik alanlara da hizmet ettiğini bildirdi.

Prof. Dr. Tuncel: “Çukurova Üniversitesini İleri Teknoloji Üreten ve Geliştiren Bir Kurum Haline Getirmek Öncelikli Hedefimiz”

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, 1973 yılından günümüze Çukurova Üniversitesinin kaliteli, modern, öğrenci merkezli eğitim verme ve dünya üniversitesi olma hedefini koruyarak bu alanda çalışmalarını yoğunlaştırdığını ifade ederek şunları kaydetti;

“Üniversitemizi ileri teknoloji üreten ve geliştiren bir kurum haline getirmek öncelikli hedefimizdir. Bu hedefe ulaşmada temel rolü üstlenecek olması nedeniyle Mühendislik Fakültemize özel önem veriyoruz. Teknolojiyi üreten bir üniversite olmanın yolu erken aşamalarda öğrencilerimizi ar-ge ile tanıştırmaktan geçiyor. Bu nedenle öğrencilerin öğrenimleri sırasında sanayide geçirecekleri süreyi uzatmak için Organize Sanayi ile birlikte çaba harcıyoruz. Ayrıca doktora ve yüksek lisans tez çalışmalarında da ortaklıkları arttırmak için ilave kaynaklar sağlayacağız. Bunların sonuçlarını kısa süre içerisinde hep birlikte göreceğiz.”

Keplerini Fırlatan Öğrenciler Mühendis Oldu

Açılış konuşmalarının ardından fakülte birincisi Resul Salman yaş kütüğüne plakasını çakarak diplomasını Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’den aldı.

Öğrenciler protokolden diplomalarını aldıktan sonra keplerini havaya fırlatarak mezun oldu.