Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Yaylı Çalgılar Ana Sanat Dalı Öğretim Üyesi Viyolonsel Sanatçısı Yrd. Doç. Dr. Dilbağ Tokay, ÇÜ Devlet Konservatuvarı öğrencileriyle buluştu. “Biz evrensel bir iş yapıyoruz.” diyen Yrd. Doç. Dr. Dilbağ Tokay, “Müzik dünyanın her yerine gittiğinizde kurabildiğiniz ortak iletişim biçimi. Bu dili iyi kullanmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

 

ÇÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bayık’ın davetlisi olarak Adana’ya gelen viyolonsel sanatçısı Yrd. Doç. Dr. Dilbağ Tokay, Konservatuvar öğrencilerine Viyolonsel Master Classs kursu verdi. Viyolonselde uluslararası üne sahip olan, birçok ödül ve başarıları bulanan Yrd. Doç. Dr. Dilbağ Tokay, 3 gün boyunca Çukurova Üniversitesi’ndeki yetenekli öğrencilerle özel dersler yaparak, viyolonsel alanında tecrübelerini aktardı.

 

“ÇÜ Devlet Konservatuvarı’nın Öğrencileri Çok Yetenekli.”

Yrd. Doç. Dr. Dilbağ Tokay, Çukurova Üniversitesi’nde bulunduğu için çok mutlu olduğunu belirterek, yetenekli gençlerle tanışma fırsatı bulduğunu söyledi. Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın yetenekli gençleriyle ilgili bugüne kadar birçok başarı hikâyesi duyduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Tokay, “Çok zengin bir şehriniz var. Gençlerinizle gurur duymanız gerekiyor.” dedi.

 

Katılım ve Başarı Belgesi Verildi

Konuşmaların ardından, Master Class eğitimini başarıyla tamamlayan öğrencilere katılım ve başarı belgesi verildi.  Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bayık da, Yrd. Doç. Dr. Dilbağ Tokay’a teşekkür belgesi takdim etti. 3 Gün süren Master Class eğitimi öğrenci ve akademisyenlerin toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

 

MASTER CLASS EĞİTİM nedir?

 

Alanında yetkin bir isim tarafından verilen ve özel olarak seçilmiş bir grup öğrenci ile sürdürülen bir çalışmadır. Verilen bu eğitim, kendi çalgısında ilerlemek üzere çalışmalara katılan kişilere, ileri düzeyde performans ve yorumculuk becerisi kazandırılmasına yönelik uygulamaları kapsamaktadır. Master Class eğitimi, icracının belirlenecek bir repertuvar doğrultusunda çalgısı üzerindeki teknik ve yorum gücünü arttırmasına yönelik uygulamalı, yönlendirici çalışmaları içerir.