Ailelerin de yoğun ilgi gösterdiği törene, Kaymakam Muammer Sarıdoğan, Belediye Başkanı Mustafa Çay, Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Halil Elekcioğlu, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Semih Tangolar, İlçe Jandarma Komutanı İsmail Deniz, İlçe Emniyet Müdür Vekili Fatih Uyguralp, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende açılış konuşmasını dönem birincisi Seyhan Dayan yaptı.

Prof. Dr. Tangolar: “Yüksekokulumuzun Pozantı’nın Kalkınmasına Katkıda Bulunacağı Bir Gerçektir.”

ÇÜ Pozantı MYO Müdürü Prof. Dr. Semih Tangolar yaptığı konuşmada, yüksekokul hakkında bilgi verdi.

Amacı Turizm ve Otel İşletmeciliği, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Bahçe Tarımı ve Organik Tarım programları ile kamu ve özel sektör için nitelikli teknik eleman yetiştirmek olan ÇÜ Pozantı MYO olarak güçlü kadro ve altyapıyla hür düşünceli, dünyaya açık, girişimci gençleri topluma kazandırmayı hedeflediklerini ifade eden Prof. Dr. Tangolar,  güven ve huzur içerisinde süren bir öğrenim ortamı sağlamaya çalıştıklarını bildirdi.

Prof. Dr. Tangolar konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yüksekokulumuz; teorik ve uygulamalı eğitim için önemli güçte Akademik personel ile yeterli miktarda sınıf, laboratuvar ve arazi altyapısına sahiptir. Sosyal ve kültürel faaliyetler için yeterli genişlikte uygun mekânları bulunmaktadır. Genel özellikleri ile öğrencilerimiz için yüksek düzeyde eğitim ve öğretim kapasitesini barındırmaktadır. Bu kapasitenin etkin kullanılması ile Yüksekokulumuz faaliyetlerinin Pozantı İlçemizin her açıdan kalkınmasına katkıda bulunacağı bir gerçektir. Adana’nın her bakımdan gelişmeye açık bir ilçesi olan Pozantı’ da sürdürülebilir, sağlıklı, güçlü, kaliteli, her bakımdan ilçeye yakışan, örnek bir yüksekokul eğitiminin tesisi konusundaki çabalarımızın kararlılıkla süreceğini belirtmek isterim. Bu çabalarımıza gönülden destek veren, Başta Rektörlüğümüz olmak üzere Kaymakamımız ve Belediye Başkanımıza, Pozantı’daki diğer Kamu ve sivil Toplum kurumlarına teşekkürü bir borç bilirim.”

“Bitki Biyoteknolojisi ve Laboratuvar Teknikleri Programı” ÇÜ Senatosu Onayından Geçti.”

Okul yönetimi olarak mevcut programlara ilaveten, bölgenin ve ülkenin değişen ihtiyaçları doğrultusunda öncelikle yeni önlisans programları açılmasının da gayreti içinde olduklarını da vurgulayan Prof. Dr. Semih Tangolar,  bu yıl önerisini yaptıkları “Bitki Biyoteknolojisi ve Laboratuvar Teknikleri Programının” Çukurova Üniversitesi Senatosu onayından geçerek Yüksek Öğretim Kurulu’na önerildiğini duyurdu.

Prof. Dr. Elekcioğlu: “Çukurova Üniversitesi'nden aldığınız diplomanız sizlere birçok kapıyı açacak.”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Halil Elekcioğlu da konuşmasına “Yüksekokulumuzun kuruluşunun 10. Yılında 9. Mezuniyet Törenimizi gerçekleştirmenin mutluluk ve heyecanını yaşıyoruz.” sözleriyle başladı.

Pozantı MYO’dan bugüne kadar Bahçe Tarımı Programından 134, Organik Tarım Programından 159, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programından 140 ve Turizm ve Otel İşletmeciliği Programından 102 olmak üzere toplam 535 mezun verdiğini hatırlatan Prof. Dr. Elekcioğlu, başarılı bir eğitim öğretim dönemi geçirilmesinde büyük emekleri olan öğretim elemanlarına, idari ve teknik personel ile çocuklarına destek olan ailelere teşekkür etti.

Konuşmasında öğrencilere de seslenen Prof. Dr. Elekcioğlu, “Bugün aldığınız diplomalarla edindiğiniz ünvanınız ve mesleğiniz olan Tarım, Muhasebe ve Turizm alanlarının ülkemizin halen etkin ve ihtiyaç duyulan meslekleri olduğunun bilincinde olunuz. Yalnızca kendiniz ve aileniz için değil ülkeniz ve İnsanlık için de başarılı olmak zorunda olduğunuzu unutmayınız. Rekabetin, değişimin ve dönüşümün süratle gerçekleştiği günümüzde, Çukurova Üniversitesi mezunu kimliğine sahip olmanın verdiği ayrıcalığı bir ömür boyu yaşayacağınızdan hiç şüpheniz olmasın. Gelecekte gayretinizle de birçok kapının açılacağından emin olunuz. Üniversiteniz ile bağınızı koparmayınız, Hocalarınız ve arkadaşlarınızla bağlılığınız devam etsin. Sevincininizi, başarınızı bizlerle paylaşınız. Bizim için elde edilebilecek en büyük ödül, sizlerin başarısı ve mutluluğudur. Bu yeni başlangıcınızın sizlere aydınlık, huzurlu kapılar açmasını, başarılar getirmesini diliyorum.“ şeklinde konuştu.                                                               

Kaymakam Muammer Sarıdoğan ile Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın konuşmalarının ardından diploma törenine geçildi. Protokol üyelerinden diplomalarını alan öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezun oldu.