Çukurova Üniversitesi Ceyhan Veteriner Fakültesi 4. sınıf öğrencileri belirli dönemlerde, intörn öğrencileri ise eğitim öğretim yılı güz dönemi boyunca haftada bir gün, Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı uygulamalı eğitimlerini Et ve Süt Kurumu Adana Kombinası Müdürlüğü’nde gerçekleştiriyor.

Öğrencileri yerinde görmek isteyen Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz ve Prof. Dr. İlter Ünlükaplan ile birlikte Et ve Süt Kurumu Adana Kombinası Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Ziyarette Prof. Dr. Tuncel’e, Ceyhan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Çelik, Doç. Dr. Hatice Yazgan, Kombina Müdürü Önder Alptekin, Müdür Yardımcıları Ceyhun Bozçalar ve Bedriye Özdener eşlik etti.

Öğrencilerin Ulaşımını Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü Sağlıyor

Kurumu gezen Prof. Dr. Tuncel eğitim öğretim süreçleri ve kampüs hayatına yönelik sohbet ederken, yetkililerden de bilgi aldı.  Öğrencilerin staj yerine ulaşımlarının Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü tarafından tahsis edilen otobüslerle sağlandığını belirten Ceyhan Veteriner Fakültesi Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatice Yazgan, Dekan Prof. Dr. Mehmet Çelik koordinatörlüğünde  her hafta ayrıntılı olarak büyük baş kesim ve parçalama süreçlerini yerinde gösterdiklerini ifade ederek, kurumda çalışan Veteriner Hekimler Gökçe Dilli Uysal, Kadriye Merve Yılmaz, Yasin Tekin, Nuri Güngör, Kübra Sarı Şahin, Veli Nabi Karaca’nın kendi deneyim ve tecrübelerini öğrencilere aktardığını söyledi.

Prof. Dr. Tuncel: “Kentimiz İçin Sinerji Oluşturacağız”

Adana’nın önemli kurum ve kuruluşlara sahip olduğunu ifade eden Prof. Dr. Tuncel de, Çukurova Üniversitesinin bu kurumlarla koordineli bir biçimde çalışarak kentte sinerji yaratmaya devam edeceğini bildirdi. Et ve Süt Kurumu’nun da bu önemli kuruluşlardan biri olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Tuncel, öğrencilere verdikleri destekten dolayı şükranlarını sunduklarını söyledi.