ÇUGİAD Bakanı Ömer Faruk Sakarya ve ekibiyle makamında bir araya gelen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “En büyük sorunun işsizlik olduğunu biliyordum ama başkan olunca bir kez daha anladım ki bu sorun Adana’nın en yakıcı, en acımasız ve en acil çözüm bekleyen sorunudur. Ancak bu sorunu ne Çukurova ne de başka bir belediye çözebilir. Herkesin, özellikle de iş dünyasının el ele verip birlikte hareket etmesi gerekiyor. Bu bir memleket ve millet sorunudur” diye konuştu.

“SANKİ İŞ-KUR BAŞKANI GİBİYİM”

Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya ve yönetimine “Belediye başkanı değil de sanki İş ve İşçi Bulma Kurumu (İş-Kur) Başkanı gibiyim” diye yakınan Çukurova Belediye Başkanı Çetin, “İşsizlik sıralamasında Türkiye 1’incisi olan Adana’ya acilen el atılmalı, el atmalıyız” diye çağrıda bulundu; “İşsizlik öyle yakıcı boyutlar da ki; şu elli beş günlük süre içinde belediyemize binlerce özgeçmiş (CV) bırakıldı, binlerce insan iş istedi, binlerce kişi de iş için aracı ve ricacı oldu” diyerek bilgi verdi.

 

“SİZDEKİ CV’LERİ BİZE GÖNDERİN”

 

Çukurova Belediyesi’ne iletilen CV’ler içinde üniversite mezunları, hatta mastır yapanlar bile olduğuna dikkat çeken Başkan Çetin, “Büyük bir CV havuzu oluştu ama çözümü bizim bulmamız zor” diye yakınınca, ÇUGİAD Başkanı Sakarya’dan anlamlı bir öneri geldi. Adana’dan yapılan ihracatın 5’te 1’ini (325 milyon dolar) üyelerinin gerçekleştirdiğini belirten Sakarya, “Size başvuranlar içinde aradığımız nitelikte kişiler olabilir. Sizdeki CV’leri bize de gönderin. İhtiyacımız olanlar varsa alırız” diye öneride bulundu. Çetin de Sakarya’ya “Bir kişi bile istihdam edilse önemlidir” diyerek öneriyi kabul etti.

 

CV HAVUZU TARANMAYA BAŞLANDI

 

Çukurova GİAD yönetiminden gelen önerinin son derece anlamlı olduğunu belirten Çukurova

Belediye Başkanı Soner Çetin, hem diğer işadamı örgütleriyle de görüşmesi ve hem de CV havuzunu tarayıp farklılıklarına göre ayrıştırması için iki çalışanını görevlendirdi. OSB, TÜMSİAD, AGİAD ve ADSİAD gibi kurumsallaşmış işadamı dernekleriyle de görüşerek CV paylaşımı yapacaklarını ifade eden Başkan Çetin, “Bizim derdimiz, işsizlik yarasına az da olsa merhem olabilmektir. Ancak şunu bir kez daha vurgulayayım ki; Çukurova Belediyesi’nin işçi ya da eleman alması söz konusu değil” dedi.