ÇUKODER’in Haftalık Köy Ziyaretleri Programı kapsamında Yönetim Kurulu Üyeleri ile beraber köyleri ziyaret ederek sorunlarını dinleyen ÇUKODER Başkanı Kasım PAMUK: “Artık savaşlar sadece silahlarla değil, tarım gibi stratejik öneme sahip sahalarda da devam ediyor. İnsanla uğraşmaktansa, boğazına giden yolu kesmek bir lojistik stratejisi olarak benimsenmiştir. ABD dışişleri bakanlarından Kissenger, “Birleşik Devletler’in yiyecek silahı, Arap petrol kartellerinin petrol silahı ile boy ölçüşecek durumdadır” diyerek bunu ifade etmiştir.” dedi.

Gelinen noktada tarım sektörünün küresel bir güç dengesi olduğunu  belirten ve   tarımda dışa bağımlılıktan kurtulmanın önemine değinen PAMUK: “Yüz ölçümü olarak Konya ilimizle aynı büyüklükte olan Hollanda’nın tarım ürünleri ihracatı ülkemizin 17 katı büyüklüğündedir. Bu nedenle tarımsal faaliyetlere yönelik yapılan tesislerde kullanılmak üzere, biyogaz, güneş ve rüzgâr enerjisi üretim tesisleri ve tesislerin kapasite artırımı ile teknoloji yenilenmesi en çok ihtiyaç duyduğumuz alanlardır. ”dedi.

Çiftçinin de kabuğunu kırarak daha uzun vadeli düşünmesi gerektiğini ve küresel perspektifle meseleye bakması gerektiğini belirten PAMUK:  “Kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ile tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi amacıyla Bakanlık tarafından açılan program ve fonlardan çiftçimizin proje bazlı bir gelişme stratejisi izleyerek yararlanması lazım.” dedi.