Görevi Dr. Bekir Turgut’a mutlu bir şekilde devreden Kanat, bir yıl boyunca kendisine destek olan tüm dostlarına ve kulüp üyelerine teşekkür etti. Gecede ayrıca kulübe yeni üye olan Dr. Tugay Seküçoğlu’nun da üye kabul töreni yapıldı.

Seyhan Otel’de gerçekleşen devir-teslim töreninde başkan Hüseyin Kanat görevi devretmeden önce bir yıl boyunca kendisine destek olan ailesine ve kulüp üyelerine tek tek teşekkür ederek hediyeler takdim etti. Çukurova Rotary Kulübü için güzel bir dönemi geride bırakmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Kanat, “Çok yoruldun diyen oldu ama yorulmadım. Bitti, gözün aydın diyen oldu ancak henüz bitmedi. Rotary aşkı bitmez seneye de kulüpte görevim var aynı şekilde devam edeceğim. Her rotaryen bir gün başkan olmak zorunda değil ama başkanlığı öğrenmek zorundadır” diye konuştu.

Görevi Bekir Turgut’a devretmenin kendisi için ayrı bir gurur kaynağı olduğunu vurgulayan Kanat, tüm üyelere ve sosyal sorumluluk projelerinde yanında olan herkese teşekkür etti.

2018-2019 dönem başkanı Hüseyin Kanat yaptığı konuşmanın ardından başkanlık kolyesini 2019-2020 dönem başkanı  Bekir Turgut’a teslim etti. Başkanlık görevini teslim alan Dr. Bekir Turgut, görüşlerini davetlilerle paylaştı. “Adana Çukurova Rotary Kulübüne ilk üye olduğumda, kürsüye çıkan her başkanın, konuşmasına “Rotary Ailem” tanımlaması ile başladığını fark ettim. Bu durumu ilk başlarda çok garipsemiştim.  İnsan, yaşamının ortalarında tanıdığı bu yabancı insanlara nasıl aile derdi? Ancak zaman ilerledikçe, birlikte projeler yapıp insanların hayatına dokundukça, hayatına dokunduğumuz insanların gözlerindeki parıldamayı birlikte görünce, birlikte gezip, eğlenip, birlikte çocuklarımız büyüttükçe aramızdaki bağların o kadar güçlendiğini gördüm ki, bu aile değil de ne idi?’’ şeklinde konuştu.  Turgut, sözlerini 2019-2020 yılı süresince yapacakları önemli projeleri sıralayarak tamamladı.

‘’Hüseyin Kanat Başkanımdan aldığımız ilham ile, bizde kendi dönemimizde projelerimiz ile dünyayı birleştirmek istiyoruz.  Dönemimizin önemli projelerinden bağzıları söyle olacaktır. Akran bireyler ve ebeveyn eğitimi yöntemi ile çocuk ve gençlerimizi ekran bağımlılığından korumak, Tepebağ RK ile ortak yaptığımız kısa dönem yaz kampında 6 farkı ülkeden gelen öğrencilere Türk kültürü ve Adana’mızı tanıtmak, Uzun dönem öğrenci değişim programı kapsamında Amerika, Brezilya ve Tayvan olmak üzere 3 öğrenci yollayıp, Paraguaylı ve Amerikalı 2 öğrenci almak. Katı atık depolama konulu ihtisas Rylası düzenlemek, Ramazan ayında Adana Huzur evi sakinlerine iftar yemeği vermek, Adana RK ile yaptığımız TLG projemizin 12. Sini gerçekleştirmek ve geliri zihinsel engelliler vakfına bağışlanacak konser düzenlemek olacaktır’’