Çukurova Belediyesi’nin ev sahibi olduğu KOSGEB Girişimcilik Eğitimine katılan 25 kişiden Zerrin Erkek başarıyla tamamladığı 70 saatlik kursun sonunda verilen sertifikayı Başkan Soner Çetin’in elinden geçen mayıs ayında almıştı. Aradan bir ay gibi kısa bir süre geçmesine karşın Zerrin Erkek, Çukurova’daki T.Özal Bulvarı üzerinde Hatdöner adlı bir işyerini açtı. İşletmeci Zerrin Erkek’e bir ay önce yapılan törende sertifikasını da bizzat Başkan Soner Çetin takdim etmişti.

İŞYERİ AÇMANIN DAYANILMAZ HEYECANI

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 7 Haziran seçimlerinin ardından ilk işyerini Turgut Özal Bulvarı üzerinde açtı. Çukurova Belediyesi’nde gerçekleşen sertifika töreninden sadece bir ay sonra işyeri açılmasının çok özel bir anlamı olduğunu ifade eden Başkan Çetin, “Bu girişimcilik öyküsü ve bu işyerinin açılma hikayesinin tüm girişimcilere örnek olmasını isterim. Büyük bir kararlılık ve ısrarla hazırlanan bu işyeri alınteri kokuyor. İşyeri açmanın dayanılmaz heyecanı içindeyim” diye konuştu.

KREDİ KULLANMADI, HİBE iLE YETİNDİ

Asker emeklisi eşi Uğur Erkek’in de yardımıyla işyeri açtığını belirten girişimci Zerrin Erkek’in Hatdöner adını verdiği işletmede 10 kişi çalışıyor. İşyerini açarken kredi kullanmak istemediğini ve sadece KOSGEB hibesi ve kendi olanaklarını seferber ettiğini belirten Erkek, “Heyecanımı anlatamam. Çukurova Belediyesi’nin ve KOSGEB yetkililerinin verdiği destek ve moralle 11 aileye daha ekmek çıkacak, çok ama çok sevinçliyim, güzel bir iş yaptık” dedi.