Çukurova Medikalciler Derneği (ÇUMED) Başkanı Nayim Yeldan, Başkan Yardımcısı Mahmut Polattaş, Genel Sekreter Ali Yılmaz, Sayman Dr. Hilmi Akşamoğlu, Eğitimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Şevket Çankaya ve Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Mehmet Ali Yılmaz’la birlikte Vali Hüseyin Avni Coş’u ziyaret etti.

Medikal sektörü hakkında Başkan Yeldan’dan bilgiler alan Vali Coş, Adana’nın markalaşması için ek bir çalışmaya hacet olmadığını ifade etti. Şehrimizde yaşayan bütün vatandaşlar ve kent dışında yaşayan Adanalılar olarak kentimizin imajını geliştirmek, olumlu katkı yapmak için çalışması gerektiğinin altını çizen Vali Coş, Adana’nın çok iyi tanıtılması gerektiğini söyledi.

 

‘MEDİKALCİLER 7/24 HİZMET VERİYOR’

ÇUMED’in faaliyetleri hakkında bilgiler veren Başkan Nayim Yeldan da, medikalcilerin gece-gündüz demeden çalıştıklarını söyledi. Yeldan, “Dernek olarak firmalarımızı üretime teşvik ediyoruz. Bir firmamız Mersin yolu üzerinde enjektör üretirken, diğer bir firmamız da OSB’de bone ve maske üreterek Almanya üzerinden yurtdışına ihracat yapıyor. Ayrıca, başka bir firmamız da hastane donanımları ile ilgili üretim yaparak ülkemize döviz girdisi sağlıyor.” dedi. Eğitime de katkı sağlamaya çalıştıklarını belirten Başkan Yeldan, “Akkapı Endüstri Meslek Lisesi Biyomedikal Bölümü öğrencilerinin eğitimlerine destek oluyoruz. Çukurova Kalkınma Ajansı’ndan okul ile birlikte bir proje kazandık. Bu projenin hayata geçmesi için de çalışmalar yürütüyoruz. Ayrıca, Umut Engelliler Dayanışma Derneği’ne de zaman zaman katkı koymaya çalışıyoruz.” diye konuştu.