Yükseköğretim öğrenci ve personeline Avrupa dışındaki ülkelerde öğrenme ya da mesleki deneyim edinme imkânı sunan Erasmus+ KA107 projesi 2020 yılında da Çukurova Üniversitesi öğrenci ve personeline yeni kurumların kapısını aralayacak.

Proje Ortağı Ülke Sayısı 13 Oldu

2004 yılından beri Erasmus programıyla binlerce öğrencisini Avrupa’daki üniversitelere ve işletmelere gönderen Çukurova Üniversitesi, 2017 yılında ilk başarısını kaydettiği Erasmus+ KA107 programı sayesinde Avrupa dışı ülkelerle de uluslararası işbirliklerini genişletmeye devam ediyor. 6 ülkeden 7 ortak kurumla gerçekleştirilen ve toplamda 93 yararlanıcıya hareketlilik imkânı sunan program kapsamında 2017 projesinin ardından 2018 ve 2019 projeleri ile ortak ülke sayısı 11’e ve ortak üniversite sayısı da 17 kuruma ulaştı. 2020 projesiyle bu ülkelere Ürdün ve Ukrayna da eklenerek proje ortağı ülke sayısı toplam 13 oldu.

2020 Proje Dönemi Başvuru Sonuçları Belli Oldu

2020 dönemi Erasmus+ Program Ülkeleri ile Ortak Ülkeler arasında Yükseköğretim Öğrenci ve Personel Hareketliliği faaliyeti (KA107) kapsamında Türkiye’den 103 üniversite proje teklifinde bulunarak her bir proje teklifi en az iki bağımsız dış uzman tarafından değerlendirildi. Programa gösterilen yoğun talebe karşılık, bütçe imkânlarının kısıtlı olması nedeniyle projelerin tamamının desteklenmesi mümkün olamadı.

Çukurova Üniversitesi’nin proje teklifine 139.370,00 € hibe sağlanması kabul edilirken yeni kabul edilen 2020 projesi ile Uganda, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Kosova, Tunus gibi hâlihazırda Çukurova Üniversitesinin proje ortağı olduğu ülkelerin yanında Ürdün ve Ukrayna gibi yeni proje ortaklarıyla birlikte 7 ülkeden 10 ortak kurumla değişim imkânı sağlandı. Çukurova Üniversitesinin yeni ortakları olan Ukrayna’da bulunan Kharkiv National Medical University ile Tıp alanında öğrenci ve personel değişimi başlarken Ürdün’de bulunan University of Jordan ile İktisat, İşletme, Yabancı Dil ve Ziraat alanlarında değişim yapılacağı bildirildi. Projenin yararlanıcılarına yönelik başvuru duyurularının ise daha sonra Dış İlişkiler Birimi web sayfasında duyurulacağı aktarıldı.