(ÇÜZDER) ve  M1 Merkez Adana AVM ile ortaklaşa gerçekleştirdiği etkinliğe Bin 500 çocuk ve ailesi katıldı.
ÇÜZDER’in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Acar ve Başkan Yardımcısı Berna İlhan ve eğitmen Funda Zararsız’dan oluşan  uzman ekip,  AVM’de kurulan atölyede çocuk ve gençlere gösterilen akıl oyunları ile zekalarını ölçtü.
6 Gün açık kalan  “Deha Çocuk Keşif Programı”nda özellikle ‘Hayal et çiz yap anlat’  atölye çalışması başta olmak üzere ‘Görsel Algı’ Strateji’ oyunlarına daha çok ilgi gösterilmesi dikkat çekti. İlginç ve keyifli oyunlar sırasında  eğitmenler iki  üstün zekalı çocuğu  keşfederek velileri uyardı ve ÇÜZDER’e davet etti.
Bu yılda amaçlarına hedeflerine ulaştıklarını söyleyen ÇÜZDER Başkanı Murat Acar,” 
2.sini düzenlendiğimiz deha çocuk keşif programımız bu yıl da geçen yıl olduğu gibi çok ilgi gördü. Bize destek veren M1 Merkez Adana AVM yöneticilerine teşekkür ederiz” dedi.

ÇÜZDER  ZEKİ ÇOCUKLARI  BULMAYA YARDIMCI OLUYOR
ÇÜZDER Başkan Yardımcısı Berna İlhan’da ” Hayal et çiz yap anlat atölye çalışmalarımız çocuklar ve velileri tarafından büyük ilgi görmesi bizi mutlu etti.  Bin 500 çocuk ve aile ile iletişime geçilen etkinliğimizle hedefe ulaştık.  Burada deha çocukların keşfine yönelik tespit ettiğimiz iki çocuğumuz oldu. Bizler onları ve diğer çocuklarımızı ülkemize kazanmak istiyoruz. Her sağlıklı çocuk bir dahidir. Anne- baba bunun bilincinde olmalı”  diyerek velileri derneğe davet etti.
M1 Merkez Adana Alışveriş Merkezi Müdürü Yalçın Öz ise  ÇÜZDER ile verimli bir dönem geçirdiklerini belirtti. Öz; “M1 Merkez’de 15 yıldan buyana bu tür sosyal aktiviteler gerçekleştiren tüm kurumlara kapımızı açtık. Projelerin halkla buluşmasına yardımcı olduk. “Dahi Çocuklar aranıyor” projesini gerçekleştiren ÇÜZDER yöneticilerini ve projede emeği geçen tüm eğitimcileri kutluyoruz”  ifadesini kullandı.