Senin İçin Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nüvit Dağtekin, son dönemlerde artan çocuk ve kadın cinayetlerini kınadı. Dağtekin, bazı yetkililerin şiddetin ve saldırıların önlenebilmesi için ÇIĞLIK atmayı önermesine tepki göstererek, şiddetin önlenebilmesi için insani değerlerin yeniden kazanılması doğrultusunda uzmanlardan ve sivil toplum örgütlerinin de yeraldığı geniş katılımlı bir toplantı düzenlenmesini önerdi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen SİDER Yönetim Kurulu Başkan ve yönetim kurulu üyeleri, yaşadığımız çağda insani değerlerin erozyona uğradığını, kadına ve çocuklara yönelik şiddetin arttığını, şiddet sarmalının toplumu derinden etkilediğini belirterek, bir an önce önlem alınması ve ortak çözümler üretilmesini istedi.

Başkan Nüvit Dağtekin, Başkan Yardımcısı Hasan Dağtekin, Genel Sekreter Göksel Uri, Yönetim Kurulu üyeleri Yıldız Sağdöken ve Seyhan Başlak’ın katıldığı toplantıda,18 Nisan 2014’de kurulan dernek hakkında bilgiler verildi.

Başkan Nüvit Dağtekin yaptığı konuşmada, “Derneğimiz 18.04.2014 Tarihinde korunmaya, yardıma muhtaç, otistik, zihinsel engelli, bedensel engelli, hasta, lösemili, sağlık problemi olan çocuklar; bakıma ve yardıma muhtaç aileler; yardıma muhtaç öğrenciler, yaşlılar ve her türden engelli veya yardıma muhtaç bireylerin üretken bireyler olarak yetiştirilmesi ve topluma kazandırılması için yardıma ihtiyaç duyulan her alanda çalışma yapabilmek; sivil toplum faliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek amacı ile kurulmuştur” dedi.

Kadın ve çocuklara yönelik şiddetin son örneğinin Adana’da yaşandığına dikkat çeken Nüvit Dağtekin, minik Gizem’e yönelik vahşi saldırının hala yankılarının devam ettiğini, toplum vicdanının kanadığını, hamasi nutuklar ve popülist yaklaşımlarla bu şiddetin önüne geçilemeyeceğini belirterek, “ Yaşadığımız çağda yaşadığımız ortamda insani değerlerin erezyona uğraması ve yok olması neticesinde şu kısa dönem içerisinde yaşadığımız çocuklara ve kadınlara yönelik saldırı ve şiddet ne acıdır ki şu günlerde yoğunlaşmıştır. Bu yaşanan saldırı ve şiddeti kimsenin hak etmediğini düşünerek hem çocuklarımızın hemde kadınlarımızın böyle bir olaya maruz bırakılması bizleri derinden etkilemiştir.

Kadına ve çocuklara yönelik şiddet olaylarını esefle nefretle kınıyoruz. Şiddetin ve saldırıların önlenebilmesi amacıyla “ ÇIĞLIK ATMAK” yerine, yöneticilerimizin farklı çözümler bulabileceklerine ve ellerinden geleni yapabileceklerine inanmak isteriz.

Tabii bizler de toplum olarak neler yapabileceğimizi ve toplum olarak bizlere düşen görevleri de araştırıyoruz. Yapılan araştırma sonucunda biz sivil toplum yöneticileri olarak insani değerlerin yeniden kazanılması ve şiddetin önlene bilmesi için uzmanlar toplantısı düzenlemeyi düşünüyoruz. Bu toplantılar neticesinde kendi fikirlerimizide yöneticilerimizle paylaşmak istiyoruz” diye konuştu.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir de ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, medya olarak toplumsal olaylara duyarlı olduklarını, sorunun çözümü noktasında basın olarak katkı koymaya devam edeceklerini belirterek, kadın ve çocuklara yönelik şiddetin artmasından kaygı duyduklarını ifade etti.

Başkan Esendemir, Senin İçin Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği gibi insani değerleri ön planda tutan dernek ve örgütlenmelerin önemine dikkat çekerek, insani değerlerin erozyona uğramasından toplum olarak zarar gördüklerini belirtip, sorunun çözümü noktasında oluşturulacak platform ve yapılanmaya gereken desteği sağlayacaklarını ifade etti.