IŞIKLAR DEMOKRASİ İÇİN YAKILDI

Merkez Park Açık Hava Tiyatrosu’nda özgün müzik sanatçısı Suavi sahne aldı. Yaklaşık 2,5 saat sahnede kalan Suavi, sevilen şarkılarını dinleyicilerde birlikte seslendirdi. Suavi’nin yakın arkadaşı olan ve konseri izlemeye gelen Türk sinemasının usta oyuncusu, Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Menderes Samancıları da gecenin ilerleyen saatlerinde sahneye davet etti. İki sanatçı, konuklara demokrasi ve özgürlük şiirleri okudu. Suavi, Karlı Kayın Ormanı şarkısına başlarken dinleyicilere “Demokrasi ve özgürlük için ışıklarımızı yakalım” diye seslenmesi üzerine, açık hava tiyatrosunda renkli görüntüler oluştu.

BU ÜLKENİN ÜZERİNDEN TANK GEÇTİ…

Adana Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, konuşmasında, 12 Eylül 1980 darbesinin üzerinden 41 yıl geçtiğini hatırlatarak şunları söyledi: “Bu ülkenin üzerinden 41 yıl önce tank geçti, 50 insanımız idam edildi, 171 yurttaşımız işkencede öldürüldü, 30 bin insanımız vatanını terk etti. Bu ülkenin tarihi, ne yazık ki aynı zamanda büyük acılar yaşayan insanların tarihidir. Toplum kimi zaman görüş farklılığından, kimi zaman da etnik ve kimlik farklılıklarının kışkırtılması sonucu çıkartılan kavgalar nedeniyle oyuna düşürüldü.  Oysa Anadolu bir beşiktir. Başı dara düşen herkese ana kucağı olmuştur, vatan olmuştur. Ülkede daha önce yaşadığımız acıların yaşanmaması için topyekûn demokrasiye sahip çıkmak gerekiyor. 1980 darbesinde yaşı büyütülerek Erdal Eren’i kaybettik. 12 Mart 1971 muhtırasının siyasi ikliminde Deniz’i, Yusuf’u ve Hüseyin’i kaybettik. 27 Mayıs 1960 darbesinde Adnan Menderes ve arkadaşlarını kaybettik. Hepsinin manevi huzuru önünde saygıyla eğiliyorum. Ruhları şad olsun.”

MİLLETİN İRADESİ HER ŞEYİN ÜSTÜNDEDİR.

 Av. Semih Gökayaz şöyle devam etti: “Demokrasilerde millet iradesinin üstünde bir irade yoktur. Hiç bir vesayeti, darbeyi, müdahaleyi kabul etmiyoruz. Demokrasiye hep birlikte sahip çıkacağız. Bu akşam Suavi’nin güzel sesiyle barış, kardeşlik ve özgürlük şarkılarını hep birlikte söylüyoruz. Bu konserin gerçekleşmesinde emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a, çalışma arkadaşlarına ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.”

Konsere, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve eşi Nuray Karalar, Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, Adana Tabip Odası Başkanı ve ADAMOB dönem sözcüsü Dr.Selahattin Menteş, TMMOB İKK İl Temsilcisi Ahmet Uncu,  Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Menderes Samancılar, önceki dönem baro başkanları Av. Mengücek Gazi Çıtırık, Av. Veli Küçük, Başkan Yardımcısı Av. Miyesser Ersalan Önenli, Genel Sekreter Av. İlker Mengü, Yönetim Kurulu üyeleri Av. Ayşe Duygu Özgüven, Av. Gül Yalçın Aslan, avukatlar ve Adanalılar katıldı.

SAFLARI SIKLAŞTIRIN

Suavi de konuşmasında 12 Eylül’de ve ardından onlarca yıl devam eden süreçte yaşanan acıları hatırlattı. Suavi, “Faşizm cıva gibidir. Boşluk bulduğu her yere girer. Buna müsaade etmeyelim, safları sıklaştıralım. Umudu hiçbir zaman kaybetmeyelim” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Adanalıların coşkusu sayesinde geleceğe dair umutlarımızı yitirmiyoruz. Demokrasi ışığımız hiç sönmeyecek…” dedi.

Baro Başkanı Av.Semih Gökayaz ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, sahneye çıkarak Suavi’ye performansından dolayı teşekkür ederek, çiçek takdim ettiler.