İlk olarak Ceyhan OSB’nin kurulacağı alanı ziyaret eden Vali Mahmut Demirtaş,  ilgili kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirdiği inceleme ziyaretinde,  sanayicilere yeni yatırım ve üretim alanlarının oluşturulması amacıyla yaşama geçirilmesi planlanan bu projeye büyük bir önem verdiğini vurguladı.

Vali Mahmut Demirtaş'ın Ceyhan OSB arazisindeki inceleme ziyareti, yatırım talepleri hakkında yetkililerden bilgiler almasıyla son buldu. Vali  Demirtaş daha sonra yatırım çalışmaları devam eden Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi arazisinde de incelemelerde bulundu.

Vali Yardımcısı Murat Süzen ile Ceyhan Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, Ceyhan Ticaret Odası Başkanı Şeref Can ile ilgili kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin de hazır bulunduğu inceleme ziyareti sırasında yetkililerden bilgiler alan Vali Mahmut Demirtaş, dünyanın enerji koridoru olma özelliğiyle stratejik bir öneme sahip olan Ceyhan’da kurulma çalışmaları devam eden Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’nin tamamlandığında, Adana’nın, bölgenin ve ülkenin enerji sektöründeki konumunun önemli bir ivme kazanacağına dikkat çekti.

Vali Mahmut Demirtaş'ın inceleme ziyareti, bölgede bu yıl içerisinde temel atılmasının hedeflendiğini belirtmesi ve projeler hakkında çeşitli değerlendirmelerin yapılmasıyla sona erdi.