"DOĞA OLAYI OLAN DEPREMLER AFETE DÖNÜŞMESİN"

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi, Ceyhan depreminin 24. yıldönümünde Ceyhan’daki Deprem Anıtı önünde, Ceyhan Belediyesi ile birlikte Adana-Ceyhan depreminde hayatını kaybedenleri anmak ve deprem önlemlerine dikkat çekmek için anma töaareni düzenledi. Katılımcıların taşıdığı, depremin yıkıcı etkilerini yansıtan, 1998 Ceyhan Depreminden fotoğraflar eşliğinde düzenlenen törende İMO Adana Şube Başkanı Hasan Aksungur, Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem ve CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin birer konuşma yaptı.

İMO Adana Şube Başkanı Hasan Aksungur depremde kaybedilen canları saygıyla anarak başladığı konuşmasında; İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi olarak amaçlarının; önlenemeyen, zamanı bilinmeyen bir doğa olayı olan depremlerin alınmayan önlemler, yapılmayan denetimler nedeniyle afete dönüşmesinin engellenmesi olduğunu, bunun sağlanması için de ülkede güvenli yapı üretiminin tesis edilmesi gerektiğini ifade etti.

Ülkemizde var olan yapı stokunun büyük çoğunluğunun depreme karşı güvenli olmamasının en büyük sorunlardan biri olduğunu belirten Aksungur; “Ülkemizin yapı stokunun yaklaşık  % 65-70 kadarının sağlıksız olduğu tahmin edilmektedir. Bu da oldukça yüksek bir rakamdır, deprem kuşağı altındaki ülkemizin nasıl bir risk içinde olduğunu göstermektedir.” dedi.