DEVLET TEŞVİKLERİ TANITIM GÜNLERİ

Gençleri kamu kurumlarıyla bir araya getirmek amacıyla düzenlenen "Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri"nin 5'inci ayağı TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde organize edildi.
İletişim Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen ve bakanlıklar, Cumhurbaşkanlığı ofisleri ile Cumhurbaşkanlığına bağlı kuruluşların yer aldığı organizasyonda, hedefini seçmek, kariyerini planlamak veya girişimci olmak isteyen üniversite öğrencileri ile onlara hibe ve destek sağlayan kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri bir araya getirildi.

Kamu kurum ve kuruluşu temsilcilerinin tanıtımının yapıldığı etkinlikte, gençlerin burs, hibe, fon, kredi gibi maddi destekler, ihtiyaç duydukları staj programları, uluslararası alandaki proje destekleri konularında bilgilendirildi.
23 Nisan Cumartesi başlayan Organizasyon, Adana Valisi Süleyman ELBAN, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı Evren BAŞAR, Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Durmuş ERSOY, Adana Bölge Müdürü Mustafa KELEŞ'in de teşrifleri ile gerçekleştirilerek 24 Nisan Pazar günü sona erdi. 
Daha önce Ankara, Gaziantep, Konya ve Antalya'da da gerçekleştirilen organizasyonda, İletişim Başkanlığı olarak devletimizin gençlere yönelik sunmuş olduğu destek, hibe, fon ve burs gibi teşvik imkânlarını gençlerimize yüz yüze anlatıldı. Gençlerimizin, kariyerlerini planlarken, geleceklerini kurgularken devletimizin hangi imkânlarıyla, neler yapabilecekleri konusunda bir farkındalık oluşturulmuştur.

Organizasyona 40'a yakın Kurum ve Kuruluş, uzman ekibiyle beraber fuardaydı. Organizasyonun bundan sonraki durağı Mayıs ayı içerisinde Kayseri ve Samsun olacak, böylelikle 2022'nin sonuna kadar 12 şehrimizde Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri tamamlanmış olacaktır.