Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren polis, bir kamyonetle mahalle arasında Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılan ve üzerinde "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü - Para ile satılmaz' yazılı kömür torbasının 5 TL karşılığında satıldığını tespit etti.
Akıncılar Polis Merkezi ekipleri düzenledikleri operasyonda merkez Yüreğir ilçesi, Sarıçam Mahallesi'nde 01 TR 533 plakalı kamyonetle yardım kömürlerini satan H.T. (51) adlı kişiyi yakaladı. Kömürleri satın alan 2'si kadın 5 kişi de gözaltına alınarak emniyete götürüldü.
Kamyonet sürücüsü H.T. kömürlerin kendisine değil arkadaşına ait olduğunu ileri sürdü.
Kömürü satın alan kişiler ise Yüreğir Kaymakamlığı'na bedava kömür almak için başvurduklarını, kamyonet gelince kaymakamlıktan kömür geldiğini sanarak satın aldıklarını iddia etti.
Kömürü satın alan bir kadın ise okuma-yazması olmadığını ileri sürerek "Kömürü 5 TL'ye satıyorlardı, Piyasada 15 TL. Bende ucuz diye aldım. Benim okuma-yazmam yok, üzerindeki parayla satılmaz yazısını da bu yüzden bilmiyordum" dedi.
Polis, kömürü mahalleye getiren ve satın alanlara Kabahatler Kanunu'na göre 63'er TL para cezası uyguladı. Ele geçirilen kömürler ise Yüreğir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na teslim edildi.