İçişleri Bakanlığınca ülkemizin karayollarında yayaların trafik güvenliğini sağlamak ve can kayıplarını azaltmak amacıyla İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun öncülüğünde 2019 yılı “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’’ sloganıyla “Yaya Öncelikli Trafik’’ yılı ilan edilmiş ve “Trafikte Yaya Önceliği Kampanyası” hayata geçirilmişti.  Bu projeye dikkatleri çekmek, 2021 yılında proje kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetlerin etkisini artırmak amacıyla tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak gerçekleştirilen etkinlikte ana güzergâhlar üzerinde bulunan ışıksız yaya geçitlerindeki orta şeritler kırmızıya boyandı.

Vali Elban, Süreyya Nihat Oral Ortaokulu önünde bulunan okul geçidinde gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilerle birlikte orta şeridi kırmızıya boyamasının ardından sürücülerden yaya ve okul geçitlerinde daha dikkatli olmaları ve yayalara ilk geçiş hakkını vermeleri konusunda hassasiyet göstermelerini istedi.

Seyhan Kaymakam Vekili Mustafa Yavuz, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci ile İl Jandarma Komutanı Taşkın Keleş’in yanı sıra kamu kurum ve kuruluş temsilcileriyle öğrencilerin katıldığı etkinlik, Vali Elban’ın basın mensuplarına yaptığı açıklamayla sürdü. Basın mensuplarına yaptığı açıklamada, medeniyetin ölçütlerinden birisinin de trafikte yayaların yollarda güvenli olarak seyahat edebilmesi olduğunu söyleyerek vatandaşların yollarda ve kaldırımlarda hak ettikleri rahatlığı yakalamaları için kampanyayı aralıksız devam ettireceklerini belirten Vali Elban konuşmasını " Yaya geçitlerimize kırmızı çizgimizi çizerek yayaların trafikteki önceliğini bir kez daha vurguladık. Buradaki amacımız vatandaşlarımızda farkındalık yaratmak. Başta sürücülerimiz olmak üzere trafikte bulunan herkesin ilgisini çekmek adına Türkiye genelinde Bakanlığımız tarafından başlatılan bu kampanyayı biz de kentimizde başlatmış olduk." ifadeleriyle sürdürdü.