Zabıta ekipleri, özelllikle kent merkezindeki bulvar ve kavşaklarda kucaklarında küçük çocuklar olduğu halde halkın dini duygularını istismar eden ve bunu yaparken vatandaşları rahatsız eden dilencilere toplayarak, zabıta merkezine götürdü.
5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun 33. Maddesi uyarında haklarında işlem yapılan 20 civarındaki her bir dilenciye 83 TL para ceza uygulandı.
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Tarık Öncel, son zamanlarda dilencilerle ilgili vatandaşların şikayetlerinin yoğunlaştığını söyledi.
Çoğunluğu kadın olan ve bu kişilerin kucağında küçük çocuklar olduğu halde dilendiğini ve zaman zaman vatandaşları taciz edip, rahatsızlık verdiğini anlatan Tarık Öncel, “Kentin merkezinde yer alan bulvar ve kavşaklarda dilenen bu kişilere yönelik zabıta ekiplerimiz operasyon yaptı ve bu kişiler alınarak merkezimize getirildi. Yasa gereği bu kişiler hakkında işlem yapılarak yasanın öngördüğü şekilde 83 TL ceza uygulandı. Çevre il ve ilçelerden gelerek vatandaşların dini duygularını istismar eden ve dilencilik yapan bu kişilere karşı vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Toplum düzenini kimsenin bozmasına izin vermeyeceğiz ve halkın şikayetlerini dikkate alacağız” şeklinde konuştu.