İl Müftüsü Arif Gökçe ve Seyhan İlçe Müftüsü Halil Uzun’un, Hac farizasını yerine getirmek üzere Suudi Arabistan’da bulunması nedeniyle bugüne ertelenen Öğretmenler Günü ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlamasına, ev sahibi sıfatıyla TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık ile Seyhan İlçe Kaymakamı Ahmet Çınar, Seyhan Belediye Başkanı Prof.Dr. Azim Öztürk, Diyanet İşleri Baş Müfettişi Abdullah Vasfi Yüce, Adana İl Müftüsü, Arif Gökçe, Seyhan İlçe Müftüsü Halil Uzun, Yüreğir İlçe Müftüsü Mehmet Gök ile Birlik Başkan Vekili Nihat Sözütek ve Mustafa Göktaş,  Özel Halk Otobüsçüleri Esnaf Odası Başkanı Mustafa Uslu, Bosnalı Salih Cami Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Basri Yavuz, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanı Mehmet Ersin Güluçar, Köprü Yardımlaşma Derneği Başkanı Bekir Fevzi Yıldırım da katıldı.

 

 Dualarla başlayan törende konuşan Seyhan İlçe Müftüsü Halil Uzun 7-14 Kasım tarihleri arasında yapılan Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile 24 Kasım’da kutlanan Öğretmenler Günü’nün İl Müftüsü Gökçe ve kendisinin Hac'da bulunması nedeniyle arkadaşları tarafından ertelenerek bugüne bırakıldığını belirterek, etkinliğe emeğe geçenlere teşekkür etti.

 

Müftü Uzun, kendilerine gösterdiği sıcak yakınlık ve samimi ilgiden dolayı TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana ESOB Başkanı Kâzım Barışık'a teşekkür ederken,  her zaman maddi ve manevi olarak da yanlarında yer aldığını, bundan da büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade etti.

 

Seyhan ilçesinde büyük bir atılım yaparak gece gündüz demeden insanların maneviyatını arttırmak ve yükseltmek için gönüllü öğretmenlere çalıştıklarını kaydeden Müftü Uzun, bu çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini söyleyerek kursları başarıyla tamamlayan bayan din görevlilerine de teşekkür etti.

 

TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık da evsahibi sıfatıyla yaptığı selamlama konuşmasında, Kur’an Kursları’nda öğretici olarak görev yapan tüm bayanlara birer anne ve anne adayı gözüyle baktığını ifade ederken, bu hayırlı çalışmalarından dolayı hepsine teşekkür etti.

 

Barışık, manevi olarak çöken toplumların insanların birbirlerine olan sevgi ve saygısını azalttığı gibi her tür suçun yeşerdiği ve işlendiği insanların her an ölüm tehlikesi yaşadıkları toplumlar haline geleceğine işaret ederken, "Manevi açıdan insanlardaki bu boşluğun doldurulmasıyla bu tehlikeler yaşanmayacak, suç artışının önüne geçilmiş toplum, güvenli ve huzurlu olarak yaşayacaktır. Fakirliğin, kötülüğün, cahilliğin önüne geçmekte insanlardaki maneviyatın güçlenmesiyle olur. Bu insanların birbirlerine yardımlaşmalarıyla fakirliği yenmeleri, bilgi paylaşımıyla da cahilliğin önüne geçilerek insanların aydınlanmaları sağlanacak,  dolayısıyla da ilerlemenin ve refahın artması,  insanların mutluğunu artıracaktır. Bu açıdan sizleri kutluyorum ve Yüce Mevla’mdan başarılarınızın devamını diliyorum"dedi.  

 

 

Seyhan Belediye Başkanı Prof.Dr. Azim Öztürk de, din görevlilerine yaptıkları işin manevi açıdan tartışılmaz olduğunu, toplumların maneviyatını kaybetmeleriyle kargaşanın başladığına işaret ederek" İstediğiniz kadar güzel ve modern binalar yapın, bulunduğunuz şehir dünyanın en güzel şehri haline gelmiş olsun. Orda huzur ve asayiş yoksa o kent yaşayanlar için cehenneme döner. İşte sizlerin yaptığınız görev bu açıdan önem taşıyor. Sizler insanlara maneviyatın ne olduğunu, insanın ne kadar yüce olduğunu ve inanların kötülük ve şerden uzak olarak yaşamalarını öğreterek insanlığa hizmet ediyorsunuz. Bu açıdan sizleri kutluyor ve hepinize başarılar diliyorum" dedi.

 

Seyhan Kaymakamı Ahmet Çınar ise toplumların manevi açıdan bilgilendirilmeleri ve eğitilmelerine ihtiyaç bulunduğunu belirterek, özellikle Türkî ve Müslüman ülkelerin birbirlerine yakınlaşmalarıyla büyük bir güç haline gelebileceklerini söyledi.

 

Kaymakam Çınar, Yüce Allah’ın gaz, petrol gibi her türlü nimeti verdiği Müslüman coğrafyada insanların birbirlerini kırdıklarına dikkat çekip, bu zenginlikleri bu çatışmalardan istifade eden sömürgeci devletlerin alıp götürdüğünü belirterek “Müslümanlar birlik olmalı, birbirine destek vermeli”diye konuştu.

 

Adana İl Müftüsü Gökçe ise Adana'da din eğitimi yönünden yapılan çalışmalarda büyük atılımlar gerçekleştirdiklerini belirterek, hem din görevlileri açısından hem de öğrenciler açısından önemli rakamlara ulaştıklarını ancak bunun da yetmeyeceğini daha ileri gidilmesi gerektiğini söyledi.

 

İnsanların maddi olduğu kadar maneviyata da ihtiyaçları bulunduğunu kaydeden Müftü Gökçe, maneviyatın iyi öğretilmesiyle toplumda kriminal suçlarda azalma olacağını, polisiye olayların en aza ineceğini kaydetti.

 

Diyanet İşleri Başmüfettişi Yüce de, öğretici bayanları tebrik ederek, başarı dileğinde bulundu. Daha sonra yılın en başarılı Kur’an Kursu öğreticisi Remziye Aydın’a plaket, protokol üyelerine de katkılarından dolayı çiçek verildi.