Genel Başkan Yavuz açıklamasında şu görüşlere yerverdi;

"Ülkemizde ve dünyada faşizmin tavan yaptığı dönemlerde işçilerin, emekçilerin birlik mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs'ın yasaklandığı dönemler olmuştur. Bugün ise tüm dünyayı sarsan salgın nedeniyle birçok ülkede sınırlı bir anma gerçekleşecek. Biz de bu yıl fiziksel mesafeye uygun ve çoğunlukla sosyal medya üzerinden 1 Mayıs'ı kutlayacağız. Bu anlamda sizlerle ve kamuoyuyla bu bildiriyi paylaşma ihtiyacı hissettik.

Yoldaşlar!
Biliyoruz, 
1886 yılında işçilerin üzerine ateş açıldığı ilk 1 Mayıs'tan bugüne 1 Mayıs'lar her zaman iktidarların, hükümetlerin korktuğu günler olmuştur.

Biliyoruz,
Emekçilerin sokağa çıkması, alanları doldurması ve taleplerini gür bir sesle dile getirmeleri yüzyıllardır her zaman tehlikeli bulunmuştur. 

Tehlikeli bulunmuştur çünkü fabrikalardan, evlerden, atölyelerden, masa başlarından, mağaza reyonlarından, çöp kamyonlarından çıkıp birleşen eller büyük balığın küçük balığı her zaman yutamayacağını  hatırlatmıştır iktidar ve sermayeye. 

Isciler, emekçiler, emekliler! Dostlar!Evet, bu sene 1 Mayıs Mücadele günümüzü olağanüstü koşullarda kutluyoruz. Ancak bu 1 Mayıs'ta omuz omuza yürüyemeyecek oluşumuz yüreklerimizin mücadale azmini, ellerimizin değiştirme gücünü unuttuğumuz anlamına gelmiyor.

Salgınlar için demokratik oldukları, herkesin hastalıklardan eşit derecede etkileneceği söylenip duruyor. Evet, salgınlar, burjuvasından emekçisine, din insanından öğretmenine herkesin yaşamını tehdit etmektedir. Ancak son bir-bir buçuk ayda gördük ki emekçiler, işçiler üretmeye, hizmet sektöründe çalışmaya devam ederken, öğretmenler öğrencilerine evlerinden ders anlatmaya çalışırken bir tek burjuvalar evde kal çağrılarına en sadık şekilde uyanlar olmuştur. 
Evet, hastalık tehdidiyle karşı karşıya olan tüm halk kesimleriyken yalnızca ve yalnızca bir grup azınlık evde kalma olanağına sahip. Diğer tarafta ise işçiler ve emekçiler işlerini kaybetmekle hastalanmak arasında bir seçim yapmaya zorlanmakta, emekliler bir şişe kolonyayla avutulmaya çalışılmaktadır.

Yoldaşlar! 
Ahvalimiz bu iken, tüm dünya işçileri, bugün burjuvazinin suyunun kaynadığını, ellerindeki değiştirme gücünü bir defa daha tüm gerçekliğiyle görmüş, göstermiştir.

Dünya hükümetleri işçilerle alay etmektedir! Sabah akşam televizyonlarda hijyen öğretmeye kalkan iktidarlar ellerine bulaşmış emekçi kanlarının hesabını erteleyip unutturabileceğini sanmasınlar. Bilincimiz dipdiridir! Sömürünün, talanın hesabı mahşere kalmayacak. Bugün balkonlarda, yarın sokaklarda ve çok uzak olmayan bir gelecekte emekçi ellerimiz yakalarında olacaktır.

Salgını bahane gösterip işsiz bırakılan emekçi gençlerimiz, torunlarımız için emekliler olarak mücadeleyi her koşulda sürdürmeye kararlıyız. 

Vardık, varız, var olacağız!

Bu yıl, 1 Mayıs günü balkonlarımıza çıkıp burada olduğumuzu göstereceğiz. Bunu yaparken yalnızca geçmişimize saplanıp kalmaktansa bugün ortaya çıkan durumu da bir kere daha düşünelim. Kaybedecek canımızdan başka hiçbir şeyimizin kalmadığı en derin çukurdayız. Buradan kurtuluşun yolu ise emek mücadelesi, bilim mücadelesi, aklın ve mantığın zaferi dışında hiçbir şey değildir.

Bu 1 Mayıs, gelecek 1 Mayıslara balkonlardan sesleneceğiz; "Gelecek günler için gökten Ayet inmedi bize, O'nu biz kendimiz vaadettik kendimize!" dizelerini bir kez daha hatırlayıp, salgın sonrası yeni toplumsal düzeni kendi ellerimizle inşa edeceğimizi haykıracağız! Eşitlik, özgürlük, kardeşlik sloganını dillerine pelesenk etmiş burjuvalardan alıp, yarının eşit ve özgür dünyasını işçi kardeşlerimizle omuz omuza kuracağız!

Bizleri vahşi kapitalizmin çarklarında öğütmeye cüret edenler, çarkların dönmesi için bizlere muhtaçlardır! Korona günleri bunu bir kez daha göstermiştir. 

Ölüm ve işsizlik arasında seçim yapmaya zorlanan dünü, bugünü ve yarını kuran, üreten işçiler ve emekçiler,
Evlerinden tatil günü, resmi tatil demeden uzaktan çalıştırılan işçiler ve emekçiler,
Salgın günlerinde evine aş götüremeyen işsiz kardeşler,
Binbir zorluğa göğüs gerip onurlu bir emek mücadelesinin içerisinden gelip sınıftan emekli olunmaz diyen emekliler, 
Bu salgın günlerinde tarihi 1 Mayıs'ımız, mücadele inadımız hepimize kutlu olsun! 
"Dünyanın bütün işçileri, birleşin!" sloganı mücadelemize ışık tutsun!


SİZ YOKSANIZ BIR EKSIGIZ 
CENGİZ YAVUZ 
DİSK EMEKLİ SEN GENEL BAŞKANI