Dr. Mustafa Can Eren, Esin Güvercin Altıokka, Dr. Dilek Eren, Dr. Zehra Gündoğan, Yakup Kütük, Dt. Nevzat Hız, Emel Bahar, Koray Özözen, Hakan Çaylar, Dt. Selami Büyüknisan, Dr. Ergün Karadağ, Mustafa Kamarı, Mahmut Özdolap, İbrahim Bakmaz’ın değişik şehir ve coğrafyalarda iç ve dış mekanlarda çalışan, üreten insanların, yaşamlarını, hüzünlerini, mutluluklarını, kaygılarını görüntülediği sergi AFAD Sergi salonun da gösterime sunuldu.

 

Çok sayıda fotoğraf sanatçısı ve sanatseverin katıldığı etkinliğin koordinatörlüğünü yapan Dr. Mustafa Can Eren, yaptığı açıklamada “Sık sık fotoğraf safarisi yapar, ülkemizin en ücra köşelerine kadar gider fotoğraflar çeker ve sergileriz. Çekimlerimizle bazen doğumlar da güldük,  düğünle eğlendik, kazayla hüzünlendik, ölümle öldük. Bütün bunları fotoğraf karesine sıkıştırdık ama hepsinin bir öyküsü, hikayesi var. “Portreler fotoğraf gösterisi” olarak planladığımız gösteri, içimizi acıtan, bizleri yaralayan Soma’da gerçekleşen maden işçilerinin yaşamlarını yitirmeleri, yapacağımızın sunumun yönünü maden işçi portrelerini kapsayacak şekilde değiştirdik. Farklı madenler de çekilen madenci fotoğraflarıyla güçlendirilen gösterinin yaklaşık 10 yıllık arşiv değeri var. Fotoğraflarımızla bizlere katkı sunan Adanalı fotoğraf sanatçılarımıza ve Urfa’dan gelen meslektaşım Dr. Ergün Karadağa teşekkür ediyoruz” dedi.

 

TÜRKİYE’DE KATLİAM YAŞANIYOR

Türkiye’de iş kazalarında dünya’da 3. sırada ama iş cinayetlerinde 1 numara olduğunu ifade eden Dr. Can Mustafa Eren, “Ben fotoğraf sanatçılığımın dışında işyeri hekimiyim. Türkiye kömür üretiminde dünya’da 28. sırada, Almanya ise 1. sıradadır. İstatistiklere göre Almanya’da son 10 yılda kömür madenlerin de sadece 3 işçi hayatını kaybetmiş iken, biz de ne yazık ki katliam yaşanıyor. Bugün 460 maden de işçiler iş güvenliği olmadan, eğitim almadan madenlere indirilmektedir. Bunların hepsi cinayettir. Diğer cinayetlerden tek farkı, henüz işlenmemiş olmasıdır” diye konuştu.