Dr. Müjde, “Başbakanın vatandaşa tokat atmasından, müşavirinin tekmelemesinden sonra acılı Soma halkını hedef alan polis saldırısı vicdan sahibi herkesin tüylerini ürpertmiştir. Henüz hayatını kaybeden insan sayısının tam belli olmadığı ve yeraltındaki işçilerin bile çıkarılamadığı bir ortamda acılı insanlara yönelik uygulanan bu tutumu hiçbir vicdan sahibinin savunamayacağı ortadadır” dedi.

İnönü Parkı’nda yapılan basın açıklamasında Dr. Tekin Müjde, Soma halkının yaşadığı acılara ortak olmak ve kamuoyunu doğru bilgilendirmek için Soma’ya gidenlere yönelik saldırılar olduğunu söyledi. Sıkıyönetim koşulları oluşturularak Soma’nın adeta ablukaya alındığını savunan Dr. Müjde, “Soma’da yaşanan katliama yönelik halkın gösterdiği demokratik tepkileri her yerde şiddetle bastırma yolunu seçen AKP iktidarı Soma’ya giderek madenci ailelerinin acısını paylaşan ve kamuoyunu doğru biçimde bilgilendirmek isteyen sendikaları, meslek örgütlerini, gazetecileri ve hukukçuları hedef göstermektedir” diye konuştu.

Yandaş medyanın, KESK’i ve bağlı sendikalarını karalayıcı, iftira ve yalan dolu haberler yayımlayarak KESK üye ve yöneticilerini hedef gösterdiğini iddia eden KESK Dönem Sözcüsü Dr. Tekin Müjde, “Soma ile dayanışmayı, kamuoyunun doğru bilgilenmesini baskı ve şiddetle bastırabileceğini zanneden AKP iktidarını uyarıyoruz. Acılı Soma halkından ve onlarla dayanışmak isteyenlerin üzerinden elinizi çekin. Kine dönüşen vahşetinizle yaşanan katliamın ardında özelleştirme talanı, taşeronlaştırma ve güvencesiz çalışma olduğunu unutturamazsınız. AKP iktidarı yaptığımız uyarıları dikkate almak yerine sermaye ve yandaş sendikalarıyla birlikte emek sömürüsünü artırarak sürdürmüş, Soma katliamına giden yolun doğrudan sorumlusu olmuştur. Böylesine büyük bir katliam yaşanmışken, uyguladığınız bu emek düşmanı politikalarınıza karşı mücadele edenleri zor ve şiddetle susturacağınızı, gerçeklerin üzerini şiddet uygulayarak kapatabileceğinizi zannediyorsanız yanılıyorsunuz. Yapılan uyarıları dikkate almayarak bu politikaları ısrarla uygulayan AKP hükümeti derhal istifa etmelidir” şeklinde konuştu.