DSİ Genel Müdürü Murat Acu;’’DSİ olarak son 14 yılda Adana ilimizde 10 baraj ve 1 gölet inşa ettik. 530.000 dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçilerimize yıllık 400 milyon TL zirai gelir artışı sağladık. 53 derenin ıslahını tamamladık. ’dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu’nun talimatıyla başlatılan ve büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “GÖLSU” projesi kapsamında Adana İlinin de nasibini aldığını belirten Genel Müdür Acu;’’Bu kapsamda çalışmaları hızla devam eden Adana-Aladağ Kasımlı Barajı ve Sulaması İnşaatı 8900 dekar arazinin sulanması sağlanacaktır. ’dedi. 

Projede ulaşım yolları, memba batardosu, derivasyon dipsavak konduvisi, plinth betonu, 898 kotuna kadar baraj gövdesi, dolusavak yapısı enerji kırıcı kanalı ve borulu şebeke hattının 3180 metre CTP boru döşenmesi imalatlarının tamamlandığını belirten Acu;’’Projede kalan baraj gövdesi, dolusavak, borulu şebeke imalatları en kısa zamanda tamamlanacaktır.
Temelden yüksekliği 39 metre olan barajın tamamlanması 2017 birim fiyatları ile cazibe sulamada dekar başına 876 TL gelir artışı, ülke ekonomisine yıllık 7.015,055 TL katkı sağlanmasının hedeflendiğini belirten DSİ Genel Müdürü Murat Acu;’’ Projenin hayata geçmesi ile birlikte bölgede tarıma dayalı sanayi gelişecek olup buda bölge halkının sosyo-ekonomik olarak gelişim göstermesine olanak sağlayacak ve refah düzeyini artıracaktır. ‘’dedi.
DSİ Genel Müdürü Murat Acu;‘’Son olarak bu projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ‘dedi.