Adana Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu üyeleri, TDB Başkan Vekili Dr. Dt. Serdar Ak, ÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz ve akademisyenler, özel, kamu ve üniversitede çalışan dişhekimleri ile ailelerinin katıldığı iftar yemeğinde konuşan Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, “Mübarek Ramazan Ayının tüm İslam âlemine hayırlara vesile olmasını dileyerek konuşmama başlamak istiyorum. Bu Ramazan gününde hepinizin orucunu Allah kabul etsin. Son günlerde hepinizin malumu sadece inançları ve ibadetleri yüzünden Çin’de Uygur Türkleri’ne ciddi bir baskı var. Oda olarak biz bu baskıya karşıyız. İnsanların kendi inancını ve ibadetini yapma hakkı, temel insan hakkıdır. Sadece Çin hükümetini değil, her kim olursa olsun temel insan hakkını gasp ediyorsa onu şiddetle kınıyoruz. Çin’in Uygur Türkleri’ne uyguladığı baskıya karşı maksadını aşan bazı protesto gösterilerinin de barışçıl protesto eylemleri çerçevesinde kalmasını istiyoruz.” Dedi.

 

TÜRK KİMLİĞİNDEN ASLA VAZGEÇMEYİZ

‘Türk Kimliği’nin zaman zaman ülke içerisinde tartışıldığına da şahit olduklarını hatırlatarak Türk Kimliğinin asla tartışılmaması gerektiğini vurgulayan Dt. Güler, “Çünkü bizden binlerce kilometre uzaklıktaki kültürel akrabalarımız canları yandığında, sıkıntı duyduklarında ilk olarak Türkiye’ye dönüp bakıyor ve Türkiye’den yardım istiyorlar. Dünyanın neresinde olursa olsun. Türk soyundan, Türk kültüründen gelmiş olan insanlar başları dara düştü mü önce Anadolu’ya bakıyorlar. Böyle bir gerçek varken Türkiye’de Türk kimliğini tartışmaya bence hiç kimsenin hakkı yoktur. Kerkük’ten, Suriye’den, Uygur’dan başı sıkışan Türk’ün ilk başvuracağı yer Türkiye Cumhuriyeti Devleti oluyor. Bu da Türkiye Cumhuriyeti isminin de tartışılamayacağının bir göstergesidir. Türk kimliği önemli değerdir. Ve bizler bu değerden asla vazgeçmeyiz.” Diye konuştu.

 

DİŞ HEKİMLERİ ÇALIŞMA ORTAĞIMIZDIR

Dişhekimlerine verilen iftar yemeğinin sponsoru Nucleoss Bölge Temsilcisi Asu Dental Sağlık Danışmanı Dt. Yakup Andaç, dişhekimlerini çalışma ortağı olarak gördüklerini ifade ederek “Diş sektörünün içerisinde olan bizler böyle özel günde bir arada olmaktan mutlu oluyoruz. dişhekimlerini sadece müşteri olarak görmüyoruz. Hem arkadaş hem de çalışma ortağı olarak görüyoruz. Hekim arkadaşlarımızla sosyal anlamda da bir arada olmak bizleri mutlu ediyor. Bu tarz etkinlikleri motivasyon açısından önemli buluyorum.” Şeklinde konuştu.