Birleşmiş Milletler –UNESCO- tarafından ilan edilen ‘Dünya Mimarlık Günü’ nü, her yıl Ekim ayının ilk Pazartesi gününde kutladıklarını yaptığı açılış konuşmasında dile getiren Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün, “Bu yıl temamız ‘Daha iyi bir dünya yarat’. Kentimizde, ülkemizde ve tüm dünyada insanların daha iyi yaşamasını istiyoruz. Özellikle şehrimizde uygulanmakta olan kentsel dönüşüm çalışmalarında hak sahibi ve kullanıcı insanların bulundukları konumdan daha iyi konumda olabilmelerini istiyoruz”
SAYGIMIZ GEREĞİ BÜYÜKLERİMİZE PLAKET
Başkan Tüzün, “Şu anda burada mimarlık mesleğine uzun yıllar emek vermiş, göz nuru dökmüş duayen büyüklerimize meslek yıllarına saygımızın gereği olarak anı plaketlerini sunacağız. Yeni kayıt olan genç meslektaşlarımıza da hoş geldiniz diyerek, rozet takacağız. Etkinliklerimiz ekim ayında yoğun temposuyla devam edecek. Orta Öğretimde mimarlık seminerleri vereceğiz. Tecrübeli meslektaşlarımız söyleşileri ile meslektaşlarımızın bilgilerine farklı açısı aşılayacak. Serbest çalışan meslektaşlarımızla mesleki sorunları irdeleyerek görüş alış verişinde bulunacağız. ÇÜ Mimarlık Bölümü öğrencileri ile mezunları buluşturacağız. Ulusal Mimarlık Sergisi şubemizde ve Ç.Ü. mimarlık bölümünde sergilenecek. Ay sonunda düzenleyeceğimiz Mimarlar Balosu’yla etkinliklerimizi taçlandırmak istiyoruz. Tüm bu etkinliklerimize bütün meslektaşlarımızı bekliyoruz.” Diye konuştu.

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer’in de katıldığı törende Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile geçmiş dönem yöneticileri meslekte 30 – 40 ve 60 yılını dolduran mimarlara plaket verip, yeni kayıt olan genç mimarlara da rozet taktılar.

MESLEKTE 30 – 40 VE 60 YILINI DOLDURAN MİMARLAR
Mesleğinde 30 yılını dolduran mimarlar; Kazım Özgan, Naile Tümen, Aysun Özgen Aslan, Ergun Tekin, Gülertan Akyüzlüler, Murtaza Yıldırım.
40 yılını dolduran mimarlar; Yusuf Serin, Rıdvan Sinanoğlu, Kemal Tamburoğlu, Zeynep Çavuşoğlu, Yaşar Serttaş, Kadir Ateşok, Mustafa Duysak, Adnan Atılgan, Erol Doğan, Kadem Eryiğit, Sabriye Nilgün Serin, Can Tapanyiğit.
Meslekte 60 yılını dolduran mimar; Zeki Yüzüak

Plaket verilmesi ve rozetlerin takılmasının ardından günün anısına verilen kokteyle geçildi.