Bakanlığı tarafından geçici olarak görevinden uzaklaştırılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın avukatı Necil Topuz, Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mustafa Tuncel hakkında sahte belge düzenleme ve adliyeyi yanıltma iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.
 
Av. Necil Topuz, Adana Adliyesinde yaptığı suç duyurusundan sonra yaptığı açıklamada, aralarında kendisinin de bulunduğu 23 kişi hakkında Adana Büyükşehir Belediyesi avukatlarının, görevden alınan Aytaç Durak, oğlu Gökhan Durak ile birlikte toplam 23 kişi hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, görevi kötüye kullanma, denetim görevini ihlal, zimmet ve irtikap" suçlarını işledikleri iddiasıyla suç duyurusunda bulunduklarını, 23 kişi arasında bulunan ve şuan Belediye Başkan Vekili olarak görev yapan Zihni Aldırmaz hakkında daha sonra şikayetlerinden vazgeçtiklerini hatırlattı.
 
Topuz, "Mustafa Tuncel, savcılığın Adana Büyükşehir Belediyesine yazmış olduğu müzekkereye cevabi yazısında, şüpheli olarak gösterilen Zihni Aldırmaz hakkında Çukurova TV Genel Müdürlüğü ile ilişiğinin olmadığını ve bu nedenle şikayetten vazgeçtiklerini belirtmek suretiyle, resmi belge düzenlemiş ve savcılığa göndermiştir" dedi.

Bu resmi belgede adı geçen Zihni Aldırmaz'ın Çukurova Televizyonunda 2003 yılından 2010 yılı Nisan ayına kadar genel müdürlük görevini yürüttüğünü ifade eden Topuz, "Bu nedenle Mustafa Tuncel, adliyeyi yanıltmak için resmi belge düzenlemiş ve düzenlediği belgeyi savcılığa göndermek suretiyle kullanmıştır.
 
 Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen bu resmi belgenin altında Mustafa Tuncel'in "Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili" olarak imzası bulunmaktadır. Böylece Mustafa Tuncel, gerçeğe aykırı resmi bir belge düzenleyerek imzaladığı bu belgeyi adliyeyi de yanıltarak, Zihni Aldırmaz hakkında yapılmış bulunan şikayetten vazgeçmek gerekçesi olarak kullanmak suretiyle suç işlemiştir" dedi.

Topuz, suç işlediğini öne sürdüğü Tuncel hakkında soruşturma açılarak cezalandırılmasına karar verilmesini talep ettiklerini söyledi.

AK Partili Mahmut Çelikcan'ın Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olduğu dönemde 23 kişi hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu, daha sonra bu görevi Tuncel'in yaptığı sırada Aldırmaz ile ilgili şikayetten vazgeçildiğini belirterek, "Şimdi ise AKP bu duruma ses çıkarmıyor. Demek ki AKP ile MHP, kol kola, menfaat için birleşiyor" şeklinde konuştu.

Mahmut Çelikcan döneminde Adana Büyükşehir Belediyesi avukatları tarafından hazırlanan ve Adana Cumhuriyet Savcılığı'na verilen dilekçede "şüpheli" diye nitelenen ve emir-komuta silsilesi içinde suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları öne sürülen 23 kişi şunlar:"Aytaç Durak, Gökhan Durak, Necil Topuz, Can Ceylan, Fehmi Kuzucu, İsa Altıok, Mehmet Durak, Osman Apaydın, Zihni Aldırmaz, Gökhan İnsel, Ayşe Durak Cavcav, Atilla Kuzucu, Veli Üzüm, Mehmet Acarlar, Ergün Aydın Özfırıncı, Akif Özdemir, Metin Kurgun, Sadettin Memili, Oğuz Topçuoğlu, Necmettin Uçar, Oktay Karakuş."