Beraberinde Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Zihni Aldırmaz, Genel Sekreter Yardımcısı Oktay Karakuş ile İmar ve Şehirçilik Daire Başkanı Özlem Kulak olduğu halde Mimarlar Odası Adana Şubesi’nı ziyaret eden Durak, Oda Başkanı Bekir Kamışlı ve yönetim kurulu üyeleriyle sohbet etti.
   Çeşitli konuların ele alındığı ziyaret sırasında imar değişikliklerinde kamu yararı olmadıkça, bu yöndeki talepleri meclis gündemine almadığını yineleyen Başkan Durak, “Arazinin imar değişikliği mülkiyet kamudayken yapılsın. Hiçkimse kamudan arazi aldıktan sonra, imar değişikliği talebiyle belediyemize gelmesin. Orada bir rant olacaksa, bu rant kamuya kalsın. Bu yöndeki imar değişikliği talebini meclis gündemine almıyorum” dedi.
   Konuyla ilgili açıklama yapan ve “İmar değişiklikleri meclise gelmesin” diyen AK Parti Adana İl Başkanı Mustafa Kebude’nin sözlerine katıldığını ve teşekkür ettiğini anlatan Başkan Durak, şehrin düzenli, sağlıklı imarı için Mimarlar Odası Başkanı ve yönetim kurulu ile üyelerinin de belediyede denetçi olarak çalışabileceklerini sözlerine ekledi.
   Başkan Durak’ı destekleyen Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Bekir Kamışlı da, bu tür imar değişikliği ile hormonlu binalar konularında kendilerinin de şikayetçi olduğunu söyleyerek, “Oda ve şahıs olarak biz de bundan muzdaribiz. Şikayetçi olduğum bu tür uygulamalar var. Hangi belediye olursa olsun, haksız-kanunsuz imar uygulamalarının karşısında olacağız” şeklinde konuştu.