Adana'da, 1973-1977 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Ege Bağatur’un, Buruk Mezarlığı’ndaki anma törenine; CHP İl Başkanı Orhan Sümer, Adana Barosu Başkanı Av. Mengücek Gazi ÇITIRIK, Genel Sekreteri Av. Veli KÜÇÜK, Yönetim Kurulu Üyesi Av. Zehra BULUT, CHP Adana eski milletvekili ve Baro Başkanlarından Av. Ziya Yergök, merhumun ailesi ve sevenleri katıldı.

Ege Bağatur’un eşi Yıldız Bağatur, oğulları Artuk ve Çağrı Bağatur’un hazır bulunduğu törende, merhumun kişiliğinde barındırdığı ve yerel yöneticilik anlayışının temelinde yatan özelliklerin günümüzde çok daha fazla önem kazandığı vurgulandı.

Baro Başkanımız Av. Mengücek Gazi ÇITIRIK, Adana politikasına katkılarının yadsınamayacak değerli bir siyaset adamı, önemli bir meslek büyüğü ve aile dostu olan Bağatur’u her zaman rahmet, saygı ve özlem andıklarını söyledi. Av. ÇITIRIK, sözlerine şöyle devam etti:
“Başta Bağatur ailesine, burada vefanın İstanbul’da bir semt olmadığını kanıtlayan tüm katılımcılara hem şahsım, hem baro yönetimi ve meslektaşlarım adına saygılarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum. Siyasetin zenginleşme aracı haline dönüştüğü, rüşvet, yolsuzluğun alıp başını gittiği ülkemizde, Bağatur’u rahmetle, özlemle, saygıyla anarak, onlara ne kadar ihtiyaç hissedildiği ortaya çıkmıştır”

Av.Mustafa ÇİNKILIÇ da, Ege Bağatur’un vefatını duyduğu andaki üzüntüyü bugün de aynı sıcaklığıyla hissettiğini belirtti.

Ege Bağatur’un oğlu Av. Çağrı ve Artuk Bağatur da babalarının kendilerine vasiyet gibi bir mektup bıraktığını anımsatarak, “Bize ‘siyasete girmeyin’ diyordu o mektubunda. Kendisine olan saygı ve sevgimizden politikadan hep uzak durduk” dediler.

Anma töreni okunan duaların ardından sona erdi.