Adana'da 1973 ile 1977 yılları arasında belediye başkanlığı yapan ve 1975 yılında bir belediye meclisi çıkışı silahlı saldırıya da uğrayan Av. Ege Bağatur, 16 Kasım 1990 yılında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti.

Buruk Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen anma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP İl Başkanı Av.Emrah Kozay, önceki dönem Baro Başkanları Av. M. Ziya Yergök, Av. Aziz Erbek, Adana Büyükşehir eski Belediye Başkanı Aytaç Durak, Ege Bagatur'un eşi Av.Yıldız Bagatur, çocukları Av.Çağrı Bağatur, Artuk Bagatur, Av.Zehra Akarpınar, yakınları ve sevenleri ile Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Yönetim Kurulu Üyesi Av. Miyesser Ersalan Önenli ve Baro mensubu avukatlar katıldı.

Törende, Bagatur'un örnek bir belediye başkanı olduğu vurgulandı. Oğlu Çağrı Bagatur da, babasının yeri doldurulamayacak bir insan olduğunu ve çok özlediklerini söyledi.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, “Ne yazık ki, ekonomi de onun döneminde tarım kenti, ekonomisi gelişmiş Adana, istihdam yönünden fabrikaları ile sanayi kenti olan Adana, bugün çok gerilerdedir. Bu durumu güzel Adana’mız ve hemşehrilerimiz hak etmemektedir. Cesur duruşu ile önemli bir siyasetçi ve meslektaşım olarak bugün kendisini bir kez daha rahmet, saygı ile anıyorum, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum.” dedi.