Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer; "15 temsilcilikte ve il genelinde bu yıl da yetkiyi alarak geleneği sürdürdük. Eğitim-Bir-Sen’imizin bayrağını zirvede dalgalandırmaya devam ediyoruz. Bu başarıda pay sâhibi olan herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. 21 Mayıs 2021 tarihinde gerçekleştirilen mutabakat sonuçlarına göre aktif olarak faaliyet gösteren 46 sendika içinde en çok üyeye sahip olan Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi eğitim-öğretim ve bilim hizmetleri alanında ilde yedinci kez yetkili sendika oldu.


11 bin 683 üye sayısıyla Adana'da bir kez daha yetkili sendika olmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "Sadece güvenle verilen yetkinin başarıyla sürdürülebileceği inancıyla yıl boyunca çalışmalarımız sürdürdük. Bu çalışmaların sonucunda da Adana’da yedinci kez yetkili sendika olduk. Şehrimizde gelenek bu yıl da değişmedi. Tüm sendikaların toplamından daha fazla üye sayısına sahip olduk. En yakın sendikadan 4035 daha fazla üyemiz var. Sendikalı eğitim çalışanlarının yüzde 51'i Eğitim-Bir-Sen'i tercih etti. Bu bizim için çok önemli bir başarı" dedi.
Bu sonucun sorumluluklarını arttırdığını vurgulayan Başkan Sezer açıklamalarını; "Bugünden itibaren daha fazla çalışarak eğitim çalışanlarımızın yasal haklarını korumak ve arttırmak için daha kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz.  Eğitim-Bir-Sen güvenin ve başarının değişmeyen adresi olmuştur. Yeni ufuklardan yeni umutlara koşmaya devam ederken bir kez daha bu vesile ile bu güne kadar üye olmamış tüm eğitim çalışanlarını Eğitim Bir-Sen’e üye olmaya davet ederken, “Emek, ömür ve gönül verenlere” yürekten teşekkür ediyorum" sözleriyle tamamladı.