İki ayrı program halinde Nezihe Yalvaç Turizm ve Otelcilik Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitim çalışmalarında hem yeni dönemle ilgili bilgiler verildi hem de Eğitim-Bir-Sen’in yapmış olduğu sendikal çalışmalar anlatıldı.
İlk programa Yüreğir ve Sarıçam ikinci programa ise Seyhan ve Çukurova ilçelerinde görev yapan okul müdürleri katıldı.
Programda bir selamlama konuşması yapan Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Sekreteri Mustafa Sarıgeçili yeni dönemin herkese hayırlı olması dileğinde bulundu.


Sarıgeçili’nin konuşmasının ardından 6. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri’nde varılan anlaşma sonucu gerçekleşen kazanımlarla ilgili bir sinevizyon gösterisi yapıldı.
Daha sonra kürsüye Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer çıktı. Bir dava hareketi olarak Eğitim-Bir-Sen’in ilk kurulduğu günden bu yana eğitim çalışanları için bitmek bilmeyen bir gayretle çalıştığına vurgu yapan Sezer; "Zor bir süreçten geçiyoruz ancak şartlar ne kadar zor olursa olsun mücadelemizden asla vazgeçemeyiz. Her şart altında eğitim çalışanlarımızın huzuru ve refahının artması için çalışıyoruz" dedi.
Son günlerde gündeme gelen 3600 ek gösterge konusunun Memur-Sen’in bir talebi olduğunu ifade eden Sezer; “3600’ü, ek göstergelerin yeniden düzenlenmesi konusunu yetkili konfederasyon olarak her toplu sözleşmede masaya taşıdık. Israrımız sonucu, ek gösterge konusu ‘masayı aşar’dan ‘masa bunu da kapsar’a döndü. Önce 6. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri'nde imza altına alınması ardından Resmi Gazete’de yayınlanması ve son olarak Cumhurbaşkanımızın da açıklamasıyla birlikte artık bu konunun önümüzdeki yıl içerisinde çözüleceğine inanıyoruz" dedi.


Salonda yer alan insanların neredeyse tamamının okul müdürü olduğunu müdürlerin en büyük sorunlarından birisinin okulun güvenliğini ve temizliğini sağlayacak personel konusu diğerininse okul yönetimine okul ihtiyaçlarını karşılayacak bir bütçe ayrılmaması olduğunu vurgulayan Başkan Sezer; "Bu sorunların çözümü için yıllardan beri adına Belediye Modeli dediğimiz bir teklifte bulunuyoruz. Eğitim ve öğretimin nitelikli ve verimli bir şekilde, sağlıklı bir ortamda devam ettirilebilmesi, okulların açık tutulma hedefinin gerçekleşmesi için temizlik, güvenlik, bakım ve onarım gibi hizmetleri yürütecek personel ihtiyacı karşılanmalı, bir an önce öğrenci sayısına göre okul bazlı ödenek tahsisi uygulamasına geçilmelidir” dedi.
Hep birlikte yenilen akşam yemeği ile sona eren programda Eğitim-Bir-Sen'in Seyhan, Çukurova, Yüreğir ve Sarıçam İlçe Başkanları da birer konuşma yaptı.