Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları Doç. Dr. Koray Soygun ve Öğr. Gör. Dr. Elif Figen Koçak’ın moderatörlüğünde yapılan paydaş analiz toplantısına Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Toroğlu, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Cem Doğan, Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Yurdanur Uçar, Doç. Dr. Emre Benlidayı, Yrd. Doç. Dr. Funda Kadıoğlu, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Diş Hekimi Süleyman Dilek, Fatma Kemal Timuçin Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Diş Hekimi Nilay Fevziye Medeni, Adana- Osmaniye Diş Hekimleri Odası Başkanı Diş Hekimi Fatih Güler, oda yönetim kurulu üyeleri, kamu ve özel kurumlarda görev yapan diş hekimleri, ağız ve diş sağlığı teknikerleri, Ağız ve Diş Sağlığı Programı 2. sınıf öğrencileri katıldı.

“Ağız ve Diş Sağlığı Teknikerlerine Olan İhtiyaç Gittikçe Artıyor.”

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Neslihan Boyan açılış konuşmasında Ağız ve Diş Sağlığı Teknikerliğinin (ADST) önemini vurguladı. Prof. Dr. Boyan, diş hekimlerinin önemli bir paydaşı olan ağız ve diş sağlığı teknikerlerine olan ihtiyacın gittikçe arttığını ifade etti. Dört elli diş hekimliği kavramını benimsemiş ve bunu mesleğinde uygulayabilecek yetkinlikte mezunlar verebilmek adına bu toplantıyı düzenlediklerini söyleyen Prof. Dr. Boyan, toplantı sonuçlarını Ağız ve Diş Sağlığı Programı müfredatına ve şu sıralarda hazırlığı devam eden Ulusal Çekirdek Eğitim Programı içeriğine yansıtacaklarını bildirdi.

Toplantıda, Ağız ve Diş Sağlığı Program müfredatında dental görüntüleme tekniklerine, temel ilk yardım eğitimine, bilişim teknolojileri kullanımına, ADST-Hasta ve ADST-Hekim iletişimine, mesleki yabancı dil eğitimine daha fazla yer verilmesi gerekliliği vurgulandı.