Ferdane Bayıldıran, yaklaşık 4 ay önce rektörlük görevine seçilen Prof. Dr. Kibar’a başarı dileğinde bulundu. Prof. Kibar da Ekinfen Okulları’nın Adana için önemli bir kazanç olduğunu söyledi. Prof. Kibar, “Adana’ya eğitimde yıllardır farklı bir boyut getiriyorsunuz. Ekinfen Okulları’yla bu çalışmalarınızı taçlandırdınız” dedi.

 

ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’ı makamında ziyaret eden Ekinfen Okulları Kurucusu Ferdane Bayıldıran, Rektör Kibar’a görevinde başarı diledi ve Çukurova Ünversitesi’nin Adana ve bölge için önemine değindi. Eğitim ve öğretime bu sezon başlayan Ekinfen Okulları’yla ilgili de bilgi veren Bayıldıran, sistemi son derece farklı, uygulamalı atölyelerin bulunduğu, pratik hayatta çocukların becerisini artıracak çalışmaların yapıldığı bir okulu yaşama geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

UYGULAMALI ATÖLYE SİSTEMİ

Prof. Dr. Kibar’a Ekinfen Okulları’ndaki sistemle ilgili ayrıntıları aktaran Ferdane Bayıldıran sözlerini şöyle sürdürdü: “Çok sayıda ve çeşitli dallarda atölyelerimiz var. Her konuda modern eğitimin yanında, sahanda yumurta pişirmekten, soğan, maydanoz, biber ekmeye kadar, temel becerileri küçük yaşta edinen çocuklarımız, çok daha verimli ve işe yarayan bireyler haline geliyor. Okulumuzda saat 18:00’e kadar eğitim sürüyor.16:00-17:00 arası çocuklarımız etüt yapıyor. Eve ödev götürülmemesi için, gün içinde öğrenilenler öğretmenlerimiz nezaretinde mutlaka tekrar ediliyor. Çocuklarımıza bahçe verdik. GDO nedir, tohum nedir öğreniyorlar. Özgür ve farklı düşünen çocuklar yetiştiriyoruz.”

ADANA’DA ÇALIŞMAYA KARARLIYIZ

Türkiye’de benzeri bulunmayan bir eğitim sistemini hayata geçirdiklerini kaydeden Bayıldıran, “Ağrı’daki,  Tekirdağ’daki insan, ‘Adana’da böyle bir okul var’ diyecek. Bizim bu şehre borcumuz var. Adana için, Adana’da çalışmaya kararlıyız” şeklinde konuştu.

EKİNFEN OKULLARIYLA TAÇLANAN FARKLILIK

ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar da, eğitim sistemimizde “pratik” sorunu bulunduğunu, bu sorunun çözümünde Ekinfen Okulları’ndaki sistemin çok yararlı olacağını ifade ederek, “Ekinfen, Adana’ya eğitimde yıllardır farklı bir boyut getiriyordu. Ekinfen Okulları’yla bu çalışmalar taçlandı” dedi.