Adaletsiz kontenjan dağılımına dikkat çekmek için, ilk büyük buluşmalarını 16 Kasım 2014 tarihinde yaptıklarını belirten öğretmenler, şu ifadeleri kullandılar: 

"120 bin öğretmen açığı bulunan ülkemizde Şubat 2015'te yapılan 15 bin atama son derece yetersiz. 40 bin Nisan atamasının gerçekleşmesi için ikinci buluşmamızı 14 Mart'ta Ankara'da yapacağız. Bugüne kadar hiçbir gruba dahil olmadan, sadece eğitim sorunlarına dikkat çekmek için biraraya gelerek mücadele ettik. Bu yüzden 14 Mart'ta sizlerin, medya mensuplarının ve tüm duyarlı vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz."

Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan ise ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Adana'nın eğitim durumuyla ilgili bilgi ve görüşlerini belirterek, Adana Kent Konseyi bünyesinde kurulan Eğitim Çalışma Grubu'nun eğitimle ilgili sorunları gündeme getirmek ve çözüm önerileri aramak için yola çıktığını kaydetti. 

Farkındalık yaratmak ve belli bir konuya dikkat çekmek için kamuoyu oluşturmanın önemini vurgulayan Aslan, "Öğretmenler bizim geleceğimizdir. Kent Konseyi olarak atanamayan öğretmenlerimize elimizden geldiğince desteğe hazırız" diye konuştu.