Adanahabermerkezi.com

Demokratik Kitle ve Sivil Toplum örgütlerinin Başkan veya yöneticilerinin de destek için katıldığı toplantıda konuşan Bunsuz, “12 Milyon emeklinin 8 Milyonu açlık sınırının altında ücret alırken, geri kalan emekliler ise yoksulluk sınırının altındaki ücretle yaşamlarını idame ettirmeye çalışıyorlar. Bunun yanı sıra yaklaşık 5 Milyon emekli ise geçinebilmek için ikinci bir işte çalışmak durumunda kalıyor” dedi.

“EKONOMİK VE SOSYAL AÇIDAN EMEKLİLER BİR KÖŞEYE ATILMIŞ”

Ekonomik açıdan zor günler geçiren emeklinin sosyal açıdan da ciddi sorunları olduğunu aktaran Disk-Emekli Sen Akdeniz Bögesinden sorumlu MYK üyesi Mehmet Bunsuz, “Malesef emekliler ‘aktif yaşlanma’ imkanlarından yoksun bırakılmaktadırlar. Birçok emekli sağlık hizmetlerinden yeteri kadar faydalanamıyor. Sağlık için Katkı ücreti ödüyor. Emeklilerin yüzde 90’ı tatil imkanından yoksun. Sinema, tiyatro, spor gibi sosyal aktivitelerden yeteri kadar faydalanamıyor. Yaşamlarına uygun bir şehir planlamasından yoksun" diye konuştu.

Disk-Emekli Sen Akdeniz Bögesinden sorumlu MYK üyesi Mehmet Bunsuz, Disk/Emekli Sen olarak 12 Milyon emeklinin yaşam koşullarının iyilştirilmesi ve ekonomik yönden güçlendirilmesini sağlamak adına mücadelelerini sürdüreceklerini kaydetti.