Uzun kuyruklarda saatlerce bekleyen vatandaşların bir kısmı bankanın açılmasıyla birlikte içeri girerken, bankaya girmeyi başaramayanlar kaldırımda ve buldukları ağaç gölgelerinde beklemek zorunda kaldı.

Her ay, emekli maaşlarını alabilmek için bu çileyi çektiklerini söyleyen SSK emeklileri maaşlarının yetersizliğinden de şikayet etti.

En düşük emekli maaşının bin 200 TL olacağı yönündeki haberleri değerlendiren emekliler, "Bu söylentilere inanmıyoruz. Her ay emeklilere müjde diye haberler çıkıyor maaşı almaya geldiğimizde ortada müjde falan olmadığını görüyoruz" diye konuştular.

Banka önündeki uzun kuyruklar aynı zamanda emeklilerin kahvaltı sofrası oldu. Emekliler kahvaltıda simit ayran yemeyi tercih etti. Emekliler, kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına da, "Çekin çekin rezilliğimizi çekin. Belki bu görüntüler derdimizi anlatmak için çare olur" dediler.

Engelli bir emekli ise, "Milletvekilleri bu maaşla bir ay geçinsin önce ellerinden öperim sonra gelir kendimi bankanın önüne asarım" ifadelerini kullandı.