Kazadan sonra otomobilde hayatını kaybeden Ahmet Yüzgeç'in çalan telefonuna cevap veren kişi, yeğenine amcasının öldüğünü söyleyemedi.
Edinilen bilgiye göre, Adana'nın Ceyhan ilçesine bağlı Mercimek Beldesi'nde oturan ve Kurban Bayramı'nda Leyla Sungur (31) ile nişanlanan Ahmet Yüzgeç (31) düğün alışverişi yapmak için annesi Rabia (50) babası Mustafa Yüzgeç (55) ile birlikte Adana'ya gitmek amacıyla yola çıktı. Ahmet Yüzgeç'in kullandığı 01 L 5315 plakalı otomobil, D-400 karayolu, Sarıçam'ın Kürkçüler Mahallesi yakınlarında direksiyon hakimiyetinin kaybolması sonucu takla atarak refüje düştükten sonra kaldırım taşına çarparak
durabildi.
Kaza sonrası Ahmet Yüzgeç hayatını kaybederken, baba Mustafa anne Rabia Yüzgeç ve nişanlısı Leyla Sungur ağır yaralandı. Yoldan geçen vatandaşlar 112 acil servisi arayarak kazayı bildirdi. Kaza yerine gelen sağlık ekipleri yaralılardan anne ve babayı Adana Devlet Hastanesi'ne, Leyla Sungur'u ise Adana Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Yaralılardan Mustafa Yüzgeç ise kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı.
Bu arada, Leyla Sungur'un ağabeyi Bayram Sungur kazayı duyarak olay yerine geldi. Bu arada hayatını kaybeden Ahmet Yüzgeç'in cep telefonu çaldı. Can-kur ekiplerinin uyarısıyla çalan cep telefonun açan Sungur, arayan kişiye kazada kız kardeşinin nişanlısının öldüğünü söyleyemedi. Sungur, kazayı duyup amcasını arayan Hatice Yüzgeç'e, "Evet kaza olmuş ama şimdi hastanedeler daha bir şey belli değil" dedi.
Sungur, kız kardeşinin Kurban Bayramı'nda evlendiğini düğün hazırlığı yaptığını anlatırken gözyaşlarını tutamadı.
Ahmet Yüzgeç'n cenazesi otomobilden çıkartılarak cenaze aracıyla otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.