Adana’nın en önemli tarım ürünlerinden olan narenciyeyi lezzetle buluşturmak amacıyla Adana Ticaret Odası, Park Zirve Zaimoğlu, Onbaşılar Kebap ile Sheraton Otel sponsorluğunda düzenlenen yarışma yoğun ilgi gördü.  Pandemi önlemleri nedeniyle hijyenik bir ortamda yapılan yarışma “soğuk yemekler, sıcak yemekler, pasta ve tatlı” olmak üzere 4 kategoriden oluştu.  

Her kategoriden 15 yarışmacı olmak üzere toplam 60 yarışmacının katıldığı yarışma sonucunda soğuk yemekler kategorisinde “Adana Esintisi” ile Tolunay Topbaş, sıcak yemekler kategorisinde “Tavuklu Portakal Dolması” ile Kaan Avluklu, pasta kategorisinde “Damak Çatlatan Greyfurt” ile Gülcan Yaşar ve tatlı kategorisinde “Buz Portakal” ile Büşra Gülay Çakır birinci oldu.

Ünlü gazeteci, gurme, şef ve kanaat önderlerinden oluşan jüri üyeleri her yemeği Sunumu ve Görünüşü, Lezzeti, Orijinalliği, Kokusu ve Kıvamı, Adı ve Reçeteye Uygunluğu gibi özellikleri dikkate alarak 100 puan üzerinden değerlendirdi. Yarışmaya katılan her yarışmacıya birer “Madalya ve Katılım Belgesi” verilirken ayrıca birinci, ikinci ve üçüncülük derecelerini elde eden yarışmacılara “Özel Plaket” sunuldu.

Sheraton Otel’in bahçesinde bu yıl 4’üncü kez düzenlenen ‘Portakallı Lezzetler Yarışması etkinliğine Adana Valisi Süleyman Elban, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçe belediye başkanları, Karnaval Fikir Önderi ve Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt ve çok sayıda davetli katıldı.  Vali Elban, etkinliğin Portakal Çiçeği Karnavalına farklı bir güzellik kattığını ve Adana’nın mutfağını, kültürünü tanıtması bakımından önemli olduğunu söyledi. Ali Haydar Bozkurt da şartların elvermesiyle birlikte gelecek yıl “muhteşem bir dönüş” yaşanacağını ve karnavalın en lezzetli etkinliklerinden biri olan yarışmanın çok daha fazla katılımla gerçekleşeceğini belirtti.