Festivalin her aşamasına katkı koyan Adana Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği, akıllarda kalan ve yararlı bir festival oluşması için yoğun çaba harcadı.

Geride kalan festivalle ilgili bir değerlendirme yapan Adana Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Didem Sürenler, festivalin derin izler bırakarak sona erdiğini söyledi.

Festival tarihindeki en coşkulu katılımın bu yıl gerçekleştiğini kaydeden Sürenler, “Eğitim çalışmaları, sevgi yürüyüşü, şehir ve yurt dışından gelen konukların katılımıyla yapılan diğer etkinlikler hepimizi derinden etkiledi. Özellikle sevgi yürüyüşünde dostluk ve kaynaşma, toplumla buluşma üst seviyede yaşandı. Azerbaycan, KKTC, Romanya, Diyarbakır, Ankara ve Trabzon’dan gelen engelli gruplar şehrimizi ve kültürümüzü tanımanın ötesinde kendi aralarında da güzel bir kaynaşma yaşadılar” dedi.

DERNEK OLARAK ÖNEMLİ GÖREVLER ÜSTLENDİK

Dili, dini, ırkı ve dezavantajı ne olursa olsun her insanın yaşama, yaşatma ve var olma hakkı bulunduğuna değinen Sürenler, “Asıl olan kişinin haklarına ve durumuna saygı göstermek. Bu bağlamda festivale katılım çerçevesinde Adana önemli bir kaynaşma etkinliğine misafirlik yaptı. Gerek sevgi yürüyüşüne gerekse spor salonundaki gösterilere engeli olmayan gençlerin katılımları, birlikte yaşamanın aslında ne denli kolay olduğunu fark ettirdi. Birlikte yaşamanın engeli gerçekten de yok. Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği olarak bu yıl 8’incisi düzenlenen uluslararası gençlik festivalinde önemli görevler üstlendik. Konukların karşılanması, Hilton Oteli’nde ağırlanması, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ı ziyaret, sevgi yürüyüşü ve spor salonu gösterileri için ekipler oluşturarak etkin bir çalışma gerçekleştirdik. Festival, Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Kent Konseyi Engelli Meclisi başkanlığında koordine edildi. Biz de dernek olarak tam destek verdik” şeklinde konuştu.

CAMADAM ZEKİ ÜNAL’DAN MUHTEŞEM SUNUCULUK

Festival kapsamında Hilton Oteli’nde düzenlenen gecenin sunuculuğunu yapan, dernek başkanı Didem Sürenler’in oğlu, “Camadam” olarak bilinen Zeki Ünal, özel gecede festivalin amacına son derece uygun bir sunuculuk örneği gösterdi ve birlikte başarılabilecekleri gözler önüne serdi. Zeki Ünal, hem eğlendi, hem eğlendirdi ve sunuculukta profesyonellere adeta taş çıkardı.