Atatürk Evi ve Sinema Müzesi’ni gezen festival konukları, daha sonra Merkez Park ve Merkez Camisi’ni ziyaret etti. Menderes Bulvarı’nı dolayısıyla Seyhan Baraj Gölü’nü de gezme fırsatı bulan konuklar adeta Adana’ya hayran kaldı.

Engelli Gençlik Festivali için yurt içinden ve yurt dışından Adana’ya gelen ve şehir turu atan festival konukları, “Adana çok güzel ve gelişmiş bir kent. Merkez Park ve Seyhan Gölü çevresi çok güzel. Adana’da olduğumuz için çok mutluyuz” dediler.

Festival konukları şehir turu boyunca keyfili vakit geçirdiler.

“ENGELSİZ OTOBÜSLER ÖRNEK OLSUN”

Tüm otobüslerin engelsiz hale getirildiği Adana’da şehir turu atarken hiçbir zorlukla karşılaşmadan otobüslere inilip binilmesi festival konuklarını oldukça etkiledi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Orkun Bozkurt, Adana’da bir yerden bir yere giderken bize tahsis edilen otobüsleri kullanıyoruz. Tümünde engelli rampası var. Bize çok uygun. Yapanlara teşekkür ediyorum. Umarım KKTC’de de araçlar engellilerin kullanımına uygun hale getirilir. Adana’da yapılanlar herkese örnek olsun” dedi.