Buruk Mezarlığındaki anma törenine Bagatur'un eşi Yıldız Bagatur, çocukları Çağrı Bagatur ve Artuk Bagatur, Adana Baro Başkanı Aziz Erbek, CHP Seyhan İlçe Başkanı Reşit Karakuş, eski CHP Adana Milletvekili Hulusi Güvel, eski CHP Adana Milletvekili Ziya Yergök, Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Bekir Sıtkı Özer, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Altınkoza Genel Müdürü Mustafa Güleç ve çok sayıda sevenleri hazır bulundu.
Törende konuşan Adana Barosu Başkanı Aziz Erbek Bagatur'un Adanalı kişiliğini çok özlediğini belirterek, "Yolda gelirken aklımdan bir süre şey geçti, ama en doğaçlama, en doğal haliyle, şunu anımsadım. Biz bugün Adanalılığı, Adanalı kişiliğini ve Adana sevgisini çok özlediğimizi düşünüyorum. Ege abi bir Adanalının zarafetini, inceliğini ve mert kişiliğini en güzel tanımlayan ve en güzel gösteren bir büyüğümüzdü" dedi.
Bagatur'un belediye başkanı olduğu zamanda hukukçu ve mert kişiliğini ortaya koyduğunu söyleyen Erbek, "Bugün daha çok sevgiyle saygıyla anıyorum. Ölümünün 21. yılında Ege abiyi anarken ailesinin yanımızda olması ve birlikte olmamızla da mutluluk duyuyorum. Allahtan rahmet diliyorum" şeklinde konuştu.
Baro Başkanı Erbek'in ardından konuşan eski CHP Adana Milletvekili Ziya Yergök, Ege Bagatur'un iyi bir hukukçu, dürüst bir yönetici ve Adana'yı seven gerçek bir halk adamı olduğunu belirtti. Yergök, "Gerçekten her yıl bizi bir araya getiren, sadece onun meslektaşı olmamız değil, sadece onun mesai arkadaşı olmamız değil, sadece onun dostu olmamız değil, onun savunduğu ve uğruna yaşamını feda ettiği değerlere olan bağlılığımızı ifade etmek için de burada bulunuyoruz. Bu özellikleri nedeniyle Bagatur, sonsuza dek yaşayacaktır ama tek üzüntüm şudur ki, onun temsil ettiği değerler günümüzde giderek azalıyor, bu da Bagatur'un büyüklüğünü ve ölümsüzlüğünü daha açık bir şekilde ortaya koyuyor" diye konuştu.
1973-77 yılları arasında Adana Belediye Başkanlığı yapan Ege Bagatur, 16 Kasım 1990 yılında vefat etmişti. Ailesi ve sevenlerinin katıldığı törende mevlit okunup dualar edildi.