Adana ESOB Eğitim ve Hizmet Binası Yemekhanesi’nde hazırlanan yaklaşık 500 kişilik aşure, Adana Çiçekçiler Esnaf Odası’nca hazırlanan 500 dal karanfil, TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Birlik Başkanı Kazım Barışık ile Birlik Başkan Vekilleri Nihat Sözütek ve Mustafa Göktaş ile Birlik Yönetim Kurulu Üyeleri İlhami Uygunsözlü, Kenan Yılmaz, Metin Taylancı ve Ünal Kurt, Genel Sekreter Sema Kartalmış, Birliğe bağlı esnaf odası başkanları, oda genel sekreterleri, işlemlerini yürütmek üzere hizmet binasına gelen esnaf ve sanatkârlar ile vatandaşlara dağıtıldı.

 

Etkinlik büyük ilgi görürken, Birlik Başkanı Barışık, ESOB’ gelen esnaf ve sanatkârlar ile vatandaşlara da elleriyle aşure ikram etti. Aşure ikram edilen ve çiçek dağıtılan esnaf ve sanatkârlar ile vatandaşlar da toplum açısından güzel bir geleneği sürdürdüğü için Birlik Başkanı Barışık’a teşekkür ettiler.

 

Başkan Barışık da, etkinliğe katılan yönetim kurulu üyeleri ve esnaf odası başkanları ile esnaflar ve vatandaşlara teşekkür ederken,  ülkemizin birlik ve beraberliğine en çok ihtiyaç duyulduğu bu günlerde bereketin, paylaşmanın ve kardeşliğin sembolü olan Muharrem ayında herkesin imkânı nispetinde ailesine, akrabalarına ve komşularına ikramda bulunmasının, bu ayın anlam ve önemine uygun düştüğüne dikkat çekti.   

 

Barışık, bu inanç ve düşüncelerle Adana Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nde de geleneksel olarak aşure dağıtımı yapıldığına işaret ederken, “Dinimizin gereği olarak gerçekleştirdiğimiz, böyle anlamlı ve önemli bir günde sizlerle birlik, beraberlik içinde olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Dayanışmada her daim yarar vardır. Kardeşlik ve paylaşmaya daima önem verelim. Tüm esnaf ve sanatkârlarımız ile halkımızın Aşure Günü’nü kutluyor, Muharrem ayının hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, bu vesileyle hepinize teşekkür ediyor,  sevgi ve muhabbetle kucaklıyor, sağlık ve huzur dolu yaşam diliyorum”dedi.