Türkiye ve Adana’ya veda turu kapsamında Adana Ticaret Odası’nı da ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe ile görüşen ABD Adana Konsolosu John L. Espinoza, Adana’dan ayrılmaktan büyük üzüntü duyduğunu vurguladı. Espinoza, “Ekonomik gelişiminin ileriye doğru gittiği bir noktada çok sevdiğim Adana’dan ayrılmaktan dolayı hüzünlüyüm. Görev sürem içerisinde ABD’li firmaların Adana’ya gelerek yeni yatırımlar gerçekleştirmelerine yönelik çaba gösterdim. Bu yöndeki çalışmalarımızın önümüzdeki dönemde de meyvelerini vereceğine ve Adana ile ülkemiz arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da artacağına inanıyorum” diye konuştu.

Türkiye’de ve Adana’da görev yapmaktan duyduğu mutluluğu Türkçe olarak, “böylesine güzelliklerle dolu bir ülkede ve şehirde görev yapmaktan dolayı biraz şımartıldığımı hissediyorum” diyerek ifade eden Espinoza, Adana’dan ayrılmasından sonra bir yıl süre ile çalışmama kararı aldığını vurguladıktan sonra şunları söyledi:

“Türkiye’den ayrılınca doğruca Los Angeles’te bulunan evime kapanacağım ve görev yaptığım süre içerisindeki gözlemlerime göre modern Türkiye ve Adana’nın doğru bir şekilde tanıtımına yönelik bir kitap hazırlayacağım. Çünkü bu konudaki İngilizce kaynakların çoğunlukla ön yargılara dayalı ve Türkiye hakkında olumsuzluklar içerdiğine tanık oldum. Hazırlayacağım kitapta Türkiye hakkındaki olumsuz yargıların ortadan kaldırılabilmesi konusunda çaba harcayacağım. Özellikle tanık olma fırsatı bulduğum iki ülke arasındaki kültürel farklılıkları esprili bir şekilde anlatmayı planlıyorum”

Espinoza’nın veda ziyareti sırasında konuşan ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe de, “Görev süreniz içerisinde iki ülke arasında son derece olumlu ilişkiler tesis etmeye yönelik gayretlerinizi takdirle izledik. Adana’daki tüm kurum ve kuruluşlarla pozitif bakış açınızla son derece olumlu ilişkiler geliştirdiniz. Burada edindiğiniz deneyimleri görev yapmak üzere gideceğiniz diğer ülkelerde de Adana ve ülkemiz menfaatlerine kullanacağınızdan eminiz. Sizleri inşallah önümüzdeki dönemlerde büyükelçi olarak görmeyi arzuluyoruz. Adana’ya görev süreniz içerisinde verdiğiniz hizmetleriniz için tekrar teşekkür ediyor, başarılarınızın bundan sonraki döneminde artarak sürmesini temenni ediyoruz” dedi.

Ziyaretin son bölümünde Menevşe tarafından Konsolos Espinoza’ya ATO’nun 120. kuruluş yıldönümü plaketi takdim edildi.