Görev süresi dolan Konsolos John L. Espinoza, Çukurova GİAD’a veda ziyaretinde bulundu. Ziyarette, Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya’nın yanı sıra Sayman Gökalp Sofuoğlu, Yönetim Kurulu üyeleri Efsun Tekyeten, Rafet Milli ve Ceyhun Baskın da bulundu. Adana ağırlıklı olmak üzere Türkiye ve dünya ekonomisi, siyasetin de konuşulduğu ziyaret yaklaşık bir saat sürdü. Adana’da görev yaptığı süre içerisinde Türkiye-ABD ilişkilerinin çok daha ileri seviyeye gelmesi için çalıştığını kaydeden Espinoza, Adana’nın bir ABD’li olarak Türkiye’de yaşayabileceği rahat bir şehir olduğunu söyledi. ABD’ye döndükten sonra Çukurova ve Türkiye ile ilgili bir kitap yazmayı düşündüğünü bildiren Espinoza, çok hızlı değişimler yaşanması nedeniyle kitabın siyaset içermeyeceğini söyledi. Adana’nın ve Çukurova’nın Türkiye açısından büyük önemi olduğunu da hatırlatan Espinoza, bölgenin önemine dikkat çekilmesi noktasında Çukurova GİAD’ın çok önemli çalışmalar yaptığını belirtti. Sivil toplum kuruluşlarının bir ülkenin dinamikleri olduğunu, bu bağlamda Çukurova GİAD’ın yaptığı çalışmaları takdirle takip ve takdir ettiğini bildiren Espinoza, şöyle dedi:

            “Ben şehir olarak Adana’yı çok seviyorum. Ülkeme dönsem de kalbim burada kalacak. Türkiye ülke olarak bölgede çok önemli lider olma potansiyeline sahip. Adana da Türkiye açısından gerçekten çok önemli bir şehir. Çukurova GİAD da, Adana için güzel işler yapıyor. Takip ettiğim güzel çalışmalar var. Başkan Sayın Ömer Faruk Sakarya’nın nezdinde tüm yönetim kurulu üyelerini ve üyelerini kutluyorum, takdir ediyorum, tebrik ediyorum. Adana gerçekten geleceği parlak bir şehir. Sizin gibi, enerji dolu, genç işadamlarıyla Adana’nın geleceği daha iyi olacaktır.”

            Ziyaretinden dolayı Espinoza’ya teşekkür eden Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya da, gelecek yaşamında başarı diledi. Espinoza’yı “Türk dostu”, “Adana dostu” gördüklerini ifade eden Başkan Sakarya, “Konsolosluk biter, görevler biter, ama dostluklar baki kalır. Hem konsolos, hem dostumuz olarak yanımızda olduğunuz için size teşekkür ediyoruz” diye konuştu.