HACI AHMET ATIL ANADOLU LİSESİ ETWİNNİNG PROJELERİYLE FARK YARATIYOR

2 öğretmen ve 29 öğrenciyle dört ayrı eTwinning projesi yürüttüklerini belirten Hacı Ahmet Atıl Anadolu Lisesi,Okul Müdürü Mustafa Dönmez, “Amacımız öğrencilerimizin farklı kültürler ile etkileşim ve iletişim içerisinde olmalarını, web 2.0 araçlarını etkin kullanmalarını sağlamak ve derslerimizi daha da zenginleştirmektir” dedi.

 

EĞİTİMCİLERE YÖNELİK BİR PLATFORM

eTwinning’in Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluk olduğunu ifade eden Okul Müdürü Dönmez, “eTwinning, iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan öğretmenlere, müdürlere, kütüphanecilere yönelik bir platform sunmaktadır” diye konuştu.

2 ÖĞRETMEN 29 ÖĞRENCİ İLE 4 AYRI PROJE

Hacı Ahmet Atıl Anadolu Lisesi olarak 2 öğretmen 29 öğrenci ile dört ayrı eTwinning projesi yürüttüklerini kaydeden Dönmez, şunları söyledi:

Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Murat Şen’in danışmanlığında yürütülen ‘Kendimde Aradım, Kendimi Bildim, Gelen Saadetle Gelsin, Giden Selametle Gitsin Diye (Proje No:257502)’ adlı projede öğrencilerimiz,  Türk-İslam kültürünün 3 önemli değeri Yunus Emre, Hacı Bektaşi Veli ve Ahi Evran’ın felsefesini ve sözlerini inceleyerek bilgileniyorlar.  Proje, Türkiye ve Azerbaycan’dan 10 öğretmen ve 58 öğrencinin katılımıyla yürütülmektedir. Yine Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Murat Şen’in danışmanlığında yürütülen ‘Kurgu mu Gerçek mi?(Proje No:263565)’ adlı projede, son dönemde çok yaygınlaşan tarihi içerikli dizi ve filmler ele alınıyor. Tarihi gerçeklerin dizi ve filmlerde gerçeğe ne ölçüde uygun işlendiği öğrencilerimiz tarafından inceleniyor. İnceleme sonuçları proje sonunda hazırlanacak olan bir e-dergi aracılığıyla kamuoyuyla paylaşılacak.

Proje, Türkiye ve Azerbaycan’dan 8 öğretmen ve 47 öğrenci ile yürütülmektedir. Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Murat Şen’in danışmanlığını yaptığı bir diğer proje olan ‘Benim Lisanım Benim Vatanım(Proje No:269622)’ adlı projede ise ortak okullarımız bulundukları bölgenin yöresel deyişlerini, yemeklerini, masallarını folklorik oyunlarını ve adetlerini paylaşarak kültürlerarası bilgi alışverişi sağlıyorlar. Proje, Türkiye ve Azerbaycan’dan 10 öğretmen ve 51 öğrenci ile yürütülmektedir. Bilişim Teknolojileri öğretmeni Muzaffer Otlu’nun danışmanlığında yürütülen bir diğer proje olan ‘Awareness Beats Cyberbullying(Proje No:216490)’ adlı projede ise ortak okullarımızın öğrencilerine web 2.0 araçlarını da kullanarak bilgisayarı, interneti ve sosyal medyayı nasıl daha verimli ve dikkatli kullanabileceklerini öğrettik.

  

Ayrıca projemizde ‘teknolojinin hızla gelişmesi, gençlerdeki internet ve sosyal medya bağımlılığı siber zorbalığı arttırmış mıdır?’ sorusunun cevabını, yaptığımız geniş çaplı bir anketle bulmaya çalıştık. Bu proje, Türk ve yabancı ortakların katıldığı, 10 öğretmen ve 65 öğrenci ile yürütülmektedir.”

Dönmez, yeni eğitim-öğretim yılında da yeni projelere destek olacaklarını sözlerine ekledi.