13 yıllık evliliklerinde, tüp bebek yöntemini de denemelerine rağmen çocukları olmayan 30 yaşındaki Dilber ve 36 yaşındaki Ahmet Ok çifti, Ahmet Ok'un ağabeyi Halil Ok’un çocuğunu evlatlık aldı. Çocuk karşılığında ağabeyine 2 ev verdiğini öne süren Ahmet Ok, ancak ağabeyinin bir yıl sonra da mahkeme kararıyla çocuğu geri alıp, evlerini de vermeyerek kendilerini dolandırdığını iddia etti. Suçlanan ağabey ise, kardeşi ve eşinin çocukları olmadığı için boşanma aşamasına geldiklerini, bu nedenle de yeni doğan bebeklerini, tekrar birleşmeleri için geçici olarak verdiklerini, nüfuslarına geçirdiklerini öğrenince de mahkeme kararıyla geri aldıklarını söyledi.

Dedekorkut Mahallesi’nde oturan ve çocuk sahibi olamayan Ok çifti, bütün maddi birikimlerini harcayarak denedikleri tüp bebek yönteminden de sonuç alamadı. İddiaya göre çift, çocuk yuvasından kimsesiz bir bebeği evlatlık almak isteyince, 6 çocuk sahibi ağabey Halil Ok devreye girerek, “Babası belli olmayan çocuk almayın. Sizin için de bir çocuk yaparız” dedi. iddiaya göre Halil Ok, eşinin dünyaya getirdiği 7’inci çocukları olan kız bebeği, doğduğu gün kardeşine verdi.

AĞABEY KIZINI VERDİ GERİ ALDI

Dilber ve Ahmet Ok çifti, bebeğin kendilerine evlatlık verilmesi nedeniyle karşılığında Halil Ok’a 2 evin tapusunu verdiklerini iddia etti. Ev karşılığı kızlarını kardeşine evlatlık verdiği öne sürülen Halil Ok, ‘Kader’ adı verilen kız bir yaşına gelince mahkeme kararıyla geri aldı.

3 yaşında iken yanlış yapılan iğne sonucu 2 ayağı gelişemeyen, merkez Yüreğir İlçe Belediyesi’nde özürlü kadrosundan işçi olarak çalışan Ahmet Ok savcılığa başvurarak, ağabeyinin kızını ev karşılığında kendilerine evlatlık vermesine karşın bir yıl sonra geri aldığını, evlerini de vermeyerek kendilerini dolandırdığını öne sürdü. Şu an kiralık evde oturduklarını belirten Ahmet Ok şunları anlattı:

“Biz çocuk yuvasından evlatlık almak isterken ağabeyim, ‘Ailesi belli olmayan çocuk almayın. Biz yapar size veririz’ dedi. Doğan kız bebeği bize verdiler. Karşılığında biri çalışarak satın aldığım, biri de babamdan miras kalan 2 evin tapusunu istedi. Biz de kabul ettik. Bebek bir yaşını doldurunca ağabeyim mahkeme kararıyla onu elimizden aldı. Hem evimizi, hem de çocuğumuzu elimizden aldı. Bizi dolandırdı. Bebeği aldılar, bari evimizi geri versinler.”

‘BARIŞMALARI İÇİN VERDİK’

Kardeşinin suçladığı Halil Ok ise, avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada, kardeşinin çocukları olmadığı için 2006’da eşinden ayrıldığını, onların tekrar barışmaları için çocuklarını geçici olarak kendilerine verdiklerini söyledi. ‘Ev karşılığında çocuk’ iddiasının da asılsız olduğunu savunan Halil Ok, “Evi daha önce oğluma satmıştı. Biz kızımızın nüfusunu üzerine yaptırdığı, hem de aile yaşantısını beğenmediğimiz için çocuğumuzu geri aldık. Biz kimseyi dolandırmadık. Kardeşim, bana ve aileme iftira atıyor. Yalan söylüyor” diye konuştu.