1999 yılında çıkarılan 4447 sayılı yasanın geriye doğru işletilmesiyle oluşan mağduriyet sonucu hak ettikleri dönemde emekli olamayan EYT'liler, katıldıkları kalabalık seçim çalışmalarında yurttaşlara da EYT'lilerin durumuyla ilgili bilgi verip destek arıyorlar.
Kamuoyunda 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar' olarak bilinen EYT'liler, seçim çalışmalarına ve mitinglere katılarak taşıdıkları pankartlarla seslerini duyurmaya çalışıyor. 
 EYT Adana Yönetiminden Ali Ulutaş ve beraberindeki EYT'li bir grup, seçim çalışmaları ve mitinglerde yurttaşlara yaşadıkları mağduriyeti anlatıyor. Cumhur İttifakı'nı oluşturan Ak Parti ve MHP'nin EYT mağduriyetinin ortadan kaldırılmasına yönelik ayrı ayrı söz verdiğini hatırlatan Ulutaş, "Ancak aradan geçen zamana rağmen mağduriyetimizin giderilmesine yönelik somut bir adım atılmadı. Üstelik muhalefet partilerinin sorunun çözümüne yönelik Meclis'e verdikleri kanun teklifleri de Ak Parti ve MHP oylarıyla reddedildi. Sayımız çok kalabalık. 1999 yılında çıkarılan 4447 sayılı yasa nedeniyle şu anda yaklaşık 5 Milyon kişi mağdurdur.


Çünkü bu yasa maalesef yürürlülük tarihinden geriye doğru işletildi ve evrensel hukuk ayaklar altına alındı.  Diğer taraftan 2008 yılında çıkarılan 5510 no'lu yasa ile Emekli Aylık Bağlama Oranları(ABO) ort.%70'lerden %30'lara düşürülmesi nedeniyle, o tarihten bu yana Emekli olan ve bundan sonra Emekli Olacak herkes aylık ort.1.000 TL, Yıllık 12.000 TL kaybetmektedir.
Dünyada, Çalıştıkça, daha fazla Prim Ödedikçe Emekli Maaşı düşen bir ülke olduk. Bizler de hakkımızı alabilmek için meydan meydan dolaşıp mağduriyetimizin nedenlerini halkımıza da anlatmak durumunda kaldık" diye konuştu.

EYT'lilerin sorunlarının çözümüne yönelik verdikleri destek nedeniyle CHP Adana milletvekilleri Ayhan Barut, Müzeyyen Şevkin, Orhan Sümer ve Burhanettin Bulut ile İyi Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Metanet Çulhaoğlu, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Seyhan Belediye Başkan Adayı Akif Kemal Akay, Sarıçam Belediye Başkan Adayı Mehmet Koca, Yüreğir Belediye Başkan Adayı Kamuran Karaca'ya teşekkür eden Ulutaş, "Eninde sonunda hakkımız olanı alacağız. EYT'lilerin sorunlarını dinleyen, anlayan ve
YANIMIZDA OLANIN YANINDA OLACAĞIZ" dedi.