Adanahabermerkezi.com

VARAN 1

ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER ODASINDA PLAKA VEYA BAŞKA HİZMET ALIRKEN BAĞIŞ YAPMAK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ?

Özellikle emniyet Genel müdürlüğünün plaka konusunda güvenliği artırmak için aldığı karar gereği artık plakalarda belli bir standart getirildi. Bu standarda uymayan araçlar, muayeneden ağır kusurlu olarak, plakalarının değişimi isteniyor. Bunun için yetkili olan Şoförler odasına muayene kağıdıyla giderek başvuru yapıyorsunuz ve eski plakayı alıp yeni plakayı size veriyorlar. Bunu yaparken ilk başvuruda "Hizmet Bedeli" adı altında sizden para talep ediliyor. Bu sırada siz mutlaka, "bunun içinde bağış var mı?" diye sorun. Var ise ve eğer sizde bağış yapmak istemiyorsanız,  "Ben hizmet bedelini ödeyeceğim, bağış yapmak istemiyorum" deyiniz. Böylece oda görevlisi sizden sadece hizmet bedelini alacaktır. Örnek 50 TL hizmet bedeli ise bağış yapmazsanız 31 TL ücret ödüyorsunuz? Bağışla ilgili kesinlikle bir zorlayıcı durum yok. Aksine, size bağış bilgisi vermeyen oda görevlisi görevini kötüye kullanmış olur.
Kısaca EĞER İSTEMEZSENİZ BAĞIŞ YAPMAK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ...

VARAN 2

TUVTÜRK, MUAYENE İSTASYONU DEĞİL BEKLETME İSTASYONU

Yine araç sahiplerinin en büyük sıkıntılarından biri muayene istasyonunda yaşadıkları. Vatandaş "Vakit, nakittir" anlayışıyla TUVTÜRK'ün de sağladığı kolaylıkla uzun süredir internetten aracı için muayene için randevu alabiliyor. Ancak vatandaş randevu aldığı saatten 15 dakika önce gelip sıra numarası almasına karşın, zamandan tasarruf edebilmek amacıyla önceden aldığı randevu saati geçmesine rağmen aracını muayeneye sokamıyor. Bu konuyu ilgililere sorduğumuzda aldığımız yanıt çok manidar. "TUVTÜRK randevu aldığının saatte sadece size hizmet vermiyor. Size verilen saatte 20 muayene, 5 muayene tekrarı var. Bu başka saatlerde değişiyor artabiliyor" Yanıt bu.

TUVTÜRK TEKEL OLMASI NEDENİYLE KİMSEYİ DİNLEMİYOR

Bu soruya verilen "Ben beklememek için randevu aldım.Madem öyle başka bir saate randevu verseydiniz" yanıtı da görevlinin pek ilgisini çekmiyor. "Beyfendi dedim ya sadece size hizmet vermiyoruz" Yanıt bu. Yani bekleyeceksin. Birde nutuk atıyor. "Biz zaten diyoruz buraya gelen 2 saatini ayırsın"

TUVTÜRK KONUŞMAYI BIRAKSIN, YOĞUNLUK VARSA ÇALIŞMA SÜRESİNİ UZATSIN

Tekel olduğu için burnundan kıl aldırmayan TUVTÜRK görevlileri, " 2 saat ayırın" diyerek işin içinden çıkıyor. Peki muayene ne kadar sürüyor? Belge alma dahil 30 dakikayı bulmuyor. Yani TUVTÜRK'ün tekel olması ve parasını almasına rağmen keyfini bekleyeceksin. Eksik personel çalıştıracak, yuoğunluk varsa mesai saatlerini uzatmayacak, ama sen bekleyeceksin.


TUVTÜRK'ÜN TEKEL ANLAYIŞI KIRILMALIDIR

Vatandaş ise oldukça sitemkar. "Biz geliyoruz koyun gibi bekliyoruz. En ufak bir eksiğimizde ki doğrusu bu, bizi muayeneden bırakıyorlar. İyi de ben saatlerce neden bekleyeyim. Onlar haklı olarak aracımın inciğine,cıncığına bakıyorlar, İnce eleyip sık dokuyorlar. Ben de ince eleyip sık dokuyayım. İşlerini doğru yapsınlar. Sektörde tekler diye bizi ezmesinler. İşlerini adam gibi yapsınlar" dediler.
ADANAHABERMERKEZİ.COM UYARIYOR.
SAATİNİZ GELDİĞİNDE HİZMET YOKSA DEMOKRATİK HAKKINIZI KULLANIN HESAP SORUN.