Hilton Oteli’nde verilen yemeğin sunuculuğunu ortopedik engelli Zekeriya Ünal yaptı. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, burada yaptığı konuşmada, 1 yıl içinde Adana’da hiçbir noktada hiçbir engel bırakmayacaklarını söyledi. Engelin insanların beyninde olduğunu belirten Zihni Aldırmaz, “Ben bunun dışında bir engeli kabul etmiyorum. Adana’yı engelsiz hale getirmek için çalışıyoruz. Geç kalınmış bu hizmet için sizlerden özür diliyorum. Ancak çalışmaları yoğun şekilde sürdürüyoruz. Okul ve ibadethaneleri engelsiz hale getiriyoruz. Şehirdeki tüm binalar engelsiz olacak. 1 yıl sonra Adana’nın hiçbir noktasında hiçbir engel kalmayacak” dedi.

Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özkan da, engeli başka yerde aramak gerektiğini bildirdi. Vali Hüseyin Avni Coş’un selamlarını getirdiğini ifade eden Özkan, “Biz her zaman sizin yanınızdayız. Sizlerin emrindeyiz” şeklinde konuştu.

Adana Kent Konseyi Engeliller Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya ise konuşmasında Vali Hüseyin Avni Coş ve Büyküşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’a teşekkür etti.

Adana’nın engelsiz kent olma yolunda Türkiye’de bir numara olduğunu vurgulayan Karakaya, “Hayallerimiz gerçek oluyor. Tarih bize destek olan ve bu işleri başaran Sayın Valimiz ile Başkanımız Zihni Aldırmaz’ı kaydedecek” ifadesini kullandı.

Engelli gruplarının çeşitli gösteriler yaptığı yemekte ayrıca festivale emeği geçen ve festivale katılanlara plaket ve teşekkür belgesi verildi. Yemeğe Adana İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi de katıldı.